Uutiset / 10.09.2014

Pohjoismaisten yleisradioiden budjettileikkaukset huolettavat

Säästöt joko uhkaavat tai ovat jo heikentäneet kaikkia pohjoismaisia yleisradioyhtiöitä. Leikkauksia on tehty tai niistä on päätetty Islannissa, Tanskassa ja Suomessa. Ruotsissa ja Norjassa puolestaan keskustellaan parhaillaan yleyhtiöiden rahoituksesta ja toiminnan ehdoista.

Islannissa kokoontuneet ohjelmatyöntekijöiden yhdistykset ilmaisevat kannanotossaan yhteisen huolensa tilanteesta. "Me vaadimme, että Pohjoismaissa päättäjät turvaavat itsenäisen yleisradiotoiminnan radiossa, verkossa ja televisiossa", kannanotossa sanotaan.

Alla koko kannanotto.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.