Uutiset / 02.12.2014

Pohjois Suomen Mediassa irtisanomisia

 

Alma Mediaan kuuluvassa Pohjois-Suomen Media oy:ssä käydyt yt-neuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen perusteena ovat työnantajan toiminnan uudelleenjärjestelyt. Työnantaja on neuvottelujen päätyttyä ilmoittanut 11 henkilön irtisanomisesta eri henkilöstöryhmistä. Tämän hetkisen tiedon mukaan irtisanomisista 6 kohdistuu journalistisiin tehtäviin. Lisäksi neuvottelujen yhteydessä on tehty eropakettisopimuksia ja eläkeratkaisuja jotka huomioon ottaen kokonaisvähennys Pohjois-Suomen Mediassa on 25,5 henkilötyövuotta.

 

Valtteri Aaltonen

Työehtoasiamies


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.