Uutiset / 15.02.2019

PENin sananvapauspalkinto Johanna Vehkoolle

Sananvapauspalkintona Johanna Vehkoolle luovutettiin kuvataiteilija ja tietokirjailija Martti Huttusen lahjoittama teos Häivähdys punaista. Kuva:
Suomen PEN on myöntänyt vuoden 2019 sananvapauspalkintonsa toimittaja-tietokirjailija Johanna Vehkoolle. Tutkiva toimittaja Vehkoo tunnetaan muun muassa Ylen medialukutaitoa ja lähdekriittisyyttä edistävästä Valheenpaljastaja-blogista, Long Playsta, Journalistista ja feministisestä ajatushautomo Hatusta. "Johanna Vehkoo on sanankäytön ammattilainen, joka on tehnyt pitkää ja vakuuttavaa työtä tutkivana journalistina, ja puolustanut johdonmukaisesti sananvapauden, totuudellisuuden ja hyvän journalistisen tavan arvoja", PENin palkintoperusteissa todetaan. "Vehkoo on pannut itsensä rohkeasti alttiiksi sananvapauden arvojen tähden, ja saanut muiden rohkeiden lailla vastaansa sosiaalisen median kautta suunnatun häirinnän, uhkailut, solvaukset ja vihakampanjat." Sananvapauspalkintona Johanna Vehkoolle luovutettiin kuvataiteilija ja tietokirjailija Martti Huttusen lahjoittama teos Häivähdys punaista. PENin sanavapauspalkinnot ovat saaneet aiemmin Kai Ekholm (2018), Sunniva Drake (2017), Matti Suurpää (2016), Abdirahim Hussein (2015), Kimmo Oksanen (2014), Eva Neklyaeva (2013) ja Ville Ranta (2012).

Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.