Uutiset / 29.05.2010

Pätkätyöläisiä etsitään tutkimushaastatteluun

Sinulla on nyt mahdollisuus osallistua tärkeään tutkimukseen, jolla pyritään selvittämään pätkätyöläisten sosiaaliturvan käyttökokemuksia sekä sitä, miten kyseiset kokemukset vaikuttavat yksilöön. Tutkimus on osa TJS Opintokeskuksen ja STTK:n hanketta "Unelmia uudesta työstä", jonka tavoite on tukea epävarmassa työelämässä työskenteleviä ja parantaa heidän työolojaan ja työehtojaan. Projektia vetää TJS Opintokeskuksen kehittämisasiantuntija Sikke Leinikki.

Tutkimus toteutetaan ryhmähaastatteluna (5-7 hlö/ryhmä) kesäkuun ensimmäisellä ja toisella viikolla Helsingissä TJS Opintokeskuksen tiloissa Ratamestarinkadulla. Matkakulut korvataan. Tarjolla on pientä välipalaa ja haastattelu kestää noin kaksi tuntia. Keskustelu nauhoitetaan ja voit esiintyä siinä muutetulla nimellä. Tilanteesta pyritään luomaan vapaan rento ja keskustelunomainen, joten sinun ei tarvitse valmistautua siihen erityisesti etukäteen, eikä tietää aiheesta enemmän kuin omien kokemustesi verran.

Haastateltujen henkilöllisyys ei tule esiin tutkimuksessa, vaan tunnistamiseen johtavat seikat muutetaan tutkimusraportissa ja muissa julkaisuissa. Toivomme sinun suhtautuvan myönteisesti tähän tutkimuspyyntöön, sillä juuri sinun kokemuksiasi tarvitaan. Otathan yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse niin voimme sopia tarkemmin haastattelusta.

Kunnioittavasti,

Verna Vaherjoki, projektitutkija

verna.vaherjoki@uta.fi

Puh. 050 430 2003


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.