Uutiset / 25.05.2023

Palkintoja ja tunnustus ansiokkaasta työstä jäsenten ja liiton hyväksi

Journalistiliiton kevätvaltuuston yhteydessä Helsingissä jaettiin torstaina 25.5. järjestötekopalkinto ja työyhteisötekijäpalkinto. Järjestötekopalkinnon saivat (vasemmalta) Piia Ouri, Tommi Hakala, Maija Ala-Siurua ja Terhi Pape-Mustonen. Työyhteisötekijäpalkinnon sai Anne Kantola (oikealla). Kuva: Mika Heijari Kuva:
Journalistiliiton kevätvaltuustossa Helsingissä jaettiin torstaina 25.5. järjestötekopalkinto, työyhteisötekijäpalkinto ja yksi tunnustus.    Järjestötekopalkinto myönnetään vuosittain yhdelle tai useammalle liiton jäsenelle erityisen ansiokkaasta järjestöteosta.   Liiton hallitus myöntää työyhteisötekijäpalkinnon tunnustuksena ansiokkaasta luottamusmiestyöstä, työhyvinvoinnin edistämisestä työsuojeluvaltuutetulle tai osastoaktiiville, työntekijöiden tai työnantajien edustajalle, jos he ovat yhdessä saaneet kehitystä aikaiseksi.   Palkinnot jaetaan edellisen vuoden, eli tällä kertaa 2022 toiminnasta.       Järjestötekopalkinto: Viestimedian lehtien uuden yhteisen toimitusosaston perustaminen   Liiton edunvalvonnan kannalta keskeistä toimintaa suoraan ytimestä. Ansiokas järjestöteko median myllerryksen ja fuusion keskellä.   Palkinnon saa neljä journalistia, joiden vaivannäön ansiosta Viestimedian lehtien journalisteille perustettiin viime vuonna uusi yhteinen toimitusosasto.    Ryhmään kuuluvat:  
  • Maija Ala-Siurua, Maaseudun Tulevaisuuden toimittaja. MT:n vanhan ja Viestimedian uuden toimitusosaston hallituksen jäsen. 
  • Piia Ouri, Viestimedian graafikko, varaluottamushenkilö. MT:n vanhan ja Viestimedian uuden toimitusosaston hallituksen jäsen. 
  • Tommi Hakala, Koneviestin toimittaja ja Koneviestin vanhan toimitusosaston puheenjohtaja. 
  • Terhi Pape-Mustonen, Maaseudun Tulevaisuuden verkkopäällikkö. MT:n vanhan sekä Viestimedian uuden toimitusosaston puheenjohtaja. 
   Työyhteisötekijäpalkinto: Anne Kantola, työsuojeluvaltuutettu   Tunnustuspalkinto ansiokkaasta työsuojeluvaltuutetun työstä haastavissa olosuhteissa.    Anne Kantola palkitaan luottamusta herättävästä ja empaattisesta, mutta samalla jämäkästä ja reippaasta luottamustehtävän hoitamisesta. Hän aloitti Helsingin Sanomien työsuojeluvaltuutettuna vuoden 2022 alusta. Hän omaksui uuden roolinsa salamannopeasti ja saavutti hetkessä niin työntekijöiden kuin työnantajankin luottamuksen.    Annella on erinomaiset verkostoitumistaidot, hän tulee hyvin toimeen ihmisten kanssa, pysyy vaikeissa tilanteissa rauhallisena ja harkitsevana sekä osaa katsoa asioita monesta eri näkökulmasta.   Anne on hoitanut työsuojeluvaltuutetun tehtäviä tavalla, joka on herättänyt luottamusta, kerännyt laajalti kiitosta ja tehnyt vaikutuksen hänen kollegoihinsa. Anne on aina hereillä ja tuo aktiivisesti esille työsuojelullisia näkökulmia kaikissa keskusteluissa.      Lisäksi myönnetään tunnustus   Journalistiliiton hallitus jakaa lisäksi tunnustuksen kaikille niille, jotka ovat työskennelleet Suomen elokuva- ja mediatyöntekijät SET:n Journalistiliittoon liittymisen toteuttamiseksi.   SET liittyi Journalistiliiton jäsenyhdistykseksi marraskuussa 2021. SET:n jäsenet työskentelevät pitkien elokuvien, lyhyt-, dokumentti-, video- ja mainoselokuvien sekä tv-ohjelmien tuotannoissa. He ovat esimerkiksi assistentteja, kuvaajia, kuvaussihteereitä, lavastajia, leikkaajia, ohjaajia, valaisijoita tai äänittäjiä.   

Katso myös

Kaikki uutiset

Manu Haapalainen Journalistin vakituiseksi toimittajaksi

Manu Haapalainen vakinaistettu Journalistin toimittajaksi. Asiasta päätti Journalistiliiton hallitus.

Kesätyöntekijä ja harjoittelija: Muista nämä ennen kuin aloitat

Työn ei kuulu valua vapaa-ajalle ja odotusten määräaikaisia kesureita ja harkkareita kohtaan ei tule olla kohtuuttomia.

Luovat alat kulttuurileikkauksia vastaan: Kivi voittaa sakset -mielenilmaus 15.4.

Tavoitteena on perustella luovien alojen positiivisten vaikutusten ja kasvupotentiaalin avulla, ettei kulttuurin valtionrahoituksesta kannata leikata.