Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Palkat nousivat Ylellä ja MTV:llä

Vappupäivänä voimaan tulleet palkankorotukset ja free-palkkioiden korotukset ovat työmarkkinoiden yleisen työllisyys- ja kasvusopimuksen mukaiset.

Ylen, MTV:n ja Yhtyneet-sopimuksen palkankorotukset tulivat voimaan 1.5. alkaen.

Sekä Yleisradiossa että MTV:llä tuli voimaan yleiskorotus, jossa henkilökohtaisia palkkoja ja taulukkopalkkoja korotettiin 0,4 prosentilla. Ylellä myös euromääräisiä lisiä korotettiin 0,4 %.

Ylen palkankorotuksista on sovittu Yleisradio ohjelmatyöntekijöiden työehtosopimuksessa ja MTV:n korotuksista MTV:n ohjelmatyöntekijöiden tessissä.

Niin ikään Ylen freelancereiden palkkioita ja lisiä korotettiin 0,4 prosentin yleiskorotuksella. Tämä määriteltiin Ylen Yhtyneet-sopimuksessa freelancereille.

Korotukset ovat työmarkkinoiden yleisen työllisyys- ja kasvusopimuksen mukaiset.                                  

Näillä sopimusaloilla ja lisäksi kustannustoimittajilla sovitaan 15.6. mennessä korotuksista ensi vuodelle. Nykyiset sopimukset ovat voimassa ensi vuoden loppupuolelle, mutta ensi vuoden korotukset ovat vielä auki.