Uutiset / 04.05.2015

Palkat nousivat Ylellä ja MTV:llä

Ylen, MTV:n ja Yhtyneet-sopimuksen palkankorotukset tulivat voimaan 1.5. alkaen.

Sekä Yleisradiossa että MTV:llä tuli voimaan yleiskorotus, jossa henkilökohtaisia palkkoja ja taulukkopalkkoja korotettiin 0,4 prosentilla. Ylellä myös euromääräisiä lisiä korotettiin 0,4 %.

Ylen palkankorotuksista on sovittu Yleisradio ohjelmatyöntekijöiden työehtosopimuksessa ja MTV:n korotuksista MTV:n ohjelmatyöntekijöiden tessissä.

Niin ikään Ylen freelancereiden palkkioita ja lisiä korotettiin 0,4 prosentin yleiskorotuksella. Tämä määriteltiin Ylen Yhtyneet-sopimuksessa freelancereille.

Korotukset ovat työmarkkinoiden yleisen työllisyys- ja kasvusopimuksen mukaiset.                                  

Näillä sopimusaloilla ja lisäksi kustannustoimittajilla sovitaan 15.6. mennessä korotuksista ensi vuodelle. Nykyiset sopimukset ovat voimassa ensi vuoden loppupuolelle, mutta ensi vuoden korotukset ovat vielä auki.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.