Uutiset / 20.03.2013

Päätoimittajajärjestelyn perhesyy on puolison sairaus

Suomen Journalistiliitto täsmentää maanantaina 18.3. julkistamiaan tietoja Journalistin toimituksen päätoimittajajärjestelystä. Täsmennys johtuu siitä, että toimenpiteiden syistä on esiintynyt erilaisia tulkintoja.

Lehden päätoimittajan Markku Lappalaisen vapaajakson aiheuttanut perhesyy on hänen puolisonsa vakava sairaus, joka edellyttää läheisen läsnäoloa. Tämä tieto julkaistaan Lappalaisen luvalla.

Lappalaisen sijaisuutta Journalistiliiton julkaisemassa ammatti- ja jäsenlehti Journalistissa hoitaa lehden toimitussihteeri Manu Marttinen.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.