Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Oikeusministeriö julkaisi journalisteille oppaan vihapuheesta

“Journalistit ja vihapuhe” sisältää tiiviin mutta monipuolisen katsauksen vihapuheen ja häirinnän eri muodoista. Niinikään oppaaseen on koottu journalisteja, esihenkilöitä ja työnantajiakin koskevia neuvoja siitä, miten vihapuheen kohteeksi jouduttuaan kannattaa toimia.

Oikeusministeriö on julkaissut oppaan Journalistit ja vihapuhe. 

Opas on osa Oikeusministeriön koordinoimaa Against Hate -hanketta. Hankkeen tavoitteena on viharikosten ja vihapuheen vastaisen työn kehittäminen. Hanke keskittyy viharikosraportoinnin parantamiseen, viranomaisten toimintavalmiuksien vahvistamiseen ja viharikosten uhrien tukemiseen.

“Journalistit kohtaavat työssään vihapuhetta, ja joutuvat myös sen kohteeksi”, oppaassa todetaan.

“Kyse saattaa olla yksittäisten vihaviestien lisäksi vihakampanjoista. Vihapuheen tavoitteena on hiljentää yhteiskunnallista keskustelua.”

Journalistit ja vihapuhe sisältää tiiviin mutta monipuolisen katsauksen vihapuheen ja häirinnän eri muodoista. Niinikään oppaaseen on koottu journalisteja, esihenkilöitä ja työnantajiakin koskevia neuvoja siitä, miten vihapuheen kohteeksi jouduttuaan kannattaa toimia.

Journalistit ja vihapuhe

Journalister och hatretorik

Journalists and hate speech