Uutiset / 28.08.2015

Näin Ylen palkat nousevat

Suomen Journalistiliitto ja Palvelualojen työnantajat PALTA ry. saavuttivat viime viikolla neuvottelutulokset työllisyys- ja kasvusopimuksen (TYKA) mukaisista palkankorotuksista Ylen työsuhteisille ja freelancereille. Korotukset koskevat sekä Ylen ohjelmatyöntekijöiden työehtosopimusta että Yhtyneet-sopimusta, jonka piirissä Ylen freelancerit toimivat.

Journalistiliiton hallitus hyväksyi molemmat neuvottelutulokset (liitteenä) eilisessä kokouksessaan.

Ylen ohjelmatyöntekijöiden tessin (2014–2016) toisella sopimusjaksolla palkkoja korotetaan 1.1.2016 alkaen 0,4 prosenttia tai vähintään 14,67 euroa kuukaudessa. Tehtäväkohtaisia palkkoja korotetaan 0,4 prosenttia pyöristäen lähimpään tasaeuroon.

Yhtyneet-sopimuksen toisen sopimusjakson (1.1.2016–30.11.2016) palkankorotukset määräytyvät Yleisradion ohjelmatyöntekijöiden vastaavien korotusten mukaisesti.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.