Uutiset / 05.03.2010

MTV Media neuvottelupöytään

MTV:n työehtosopimus umpeutui helmikuun lopussa ja talossa ollaan nyt sopimuksettomassa tilassa. Näyttää selvältä, että yleinen työmarkkinatilanne heijastuu myös näihin neuvotteluihin, sillä työnantajien ja palkansaajajärjestöjen suhteet ovat pahasti tulehtuneet ahtaajien lakon takia.

Journalistiliitto tavoittelee tällä kierroksella palkankorotusten lisäksi myös tekstimuutoksia, joilla osin täsmennetään nykyisiä sopimusmääräyksiä ja osin rakennetaan uutta. Uutta olisi esimerkiksi lyhytkestoisen ohjelmatyön pelisääntöjen määrittäminen, josta onkin jo alustava yhteisymmärrys.

Liitto myös haluaa työehtosopimuksessa määriteltävän ulkopuolisen työvoiman käytöstä ja perhevapaisiin maininta palkallisesta isyyslomasta. Lisäksi tavoitellaan puhelinvarallaolon pelisääntöjä työaikalisiin erityisesti iltatyölisään parannuksia.

Lisäksi MTV Median piirissä tehdään edelleen ohjelmatyötä, joka on rajattu työehtosopimuksen ulkopuolelle tai on toisen ohjelmatyöhön sopimattoman sopimuksen alla.

Liiton palkankorotustavoitetta ei neuvotteluissa vielä esitetty. Palkkavaatimus liittyy olennaisesti tekstiasioiden etenemiseen ja sopimusrakenteeseen eli lähinnä sopimuskauden pituuteen ja sovittaviin palkankorotushetkiin.

Neuvotteluja jatketaan ensi viikolla.


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.