Uutiset / 05.03.2010

MTV Media neuvottelupöytään

MTV:n työehtosopimus umpeutui helmikuun lopussa ja talossa ollaan nyt sopimuksettomassa tilassa. Näyttää selvältä, että yleinen työmarkkinatilanne heijastuu myös näihin neuvotteluihin, sillä työnantajien ja palkansaajajärjestöjen suhteet ovat pahasti tulehtuneet ahtaajien lakon takia.

Journalistiliitto tavoittelee tällä kierroksella palkankorotusten lisäksi myös tekstimuutoksia, joilla osin täsmennetään nykyisiä sopimusmääräyksiä ja osin rakennetaan uutta. Uutta olisi esimerkiksi lyhytkestoisen ohjelmatyön pelisääntöjen määrittäminen, josta onkin jo alustava yhteisymmärrys.

Liitto myös haluaa työehtosopimuksessa määriteltävän ulkopuolisen työvoiman käytöstä ja perhevapaisiin maininta palkallisesta isyyslomasta. Lisäksi tavoitellaan puhelinvarallaolon pelisääntöjä työaikalisiin erityisesti iltatyölisään parannuksia.

Lisäksi MTV Median piirissä tehdään edelleen ohjelmatyötä, joka on rajattu työehtosopimuksen ulkopuolelle tai on toisen ohjelmatyöhön sopimattoman sopimuksen alla.

Liiton palkankorotustavoitetta ei neuvotteluissa vielä esitetty. Palkkavaatimus liittyy olennaisesti tekstiasioiden etenemiseen ja sopimusrakenteeseen eli lähinnä sopimuskauden pituuteen ja sovittaviin palkankorotushetkiin.

Neuvotteluja jatketaan ensi viikolla.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.