Uutiset / 18.06.2018

MTV ei valita urheilutoimittajan korvauksista

MTV Sisällöt Oy ei ole jättänyt korkeimmalle oikeudelle valituslupahakemusta ja valitusta syksyllä 2013 irtisanotun toimittajansa korvauksista. Hovioikeuden huhtikuun alussa antama tuomio on näin ollen lainvoimainen. Hovioikeuden tuomion mukaan MTV:llä ei ollut perustetta urheilu-uutistensa toimittajan irtisanomiseen. MTV määrättiin maksamaan irtisanotulle 50 000 euron korvaus sekä lisäksi Journalistiliiton 38 000 euron oikeuskulut ja omat oikeudenkäyntikulunsa. Toimittaja työskenteli lokakuuhun 2013 saakka MTV Sisällöt Oy:llä vakinaisessa työsuhteessa. Hänet irtisanottiin taloudellisiin, tuotannollisiin ja toiminnan uudelleenjärjestelyä koskeviin syihin vedoten. MTV siirtyi tilaamaan urheilu-uutisten ja urheilun erikoislähetysten toimittajantyöt kokonaisuudessaan alihankintana. "Irtisanotun tilalle tuli henkilöitä samoihin tiloihin tekemään samoja töitä, mutta vain yrittäjäasemassa. Työn tarve ei vähentynyt. Mikä tärkeintä, järjestely ei ollut pysyvä”, Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen totesi huhtikuussa.  

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.