Uutiset / 07.01.2021

Media-alan kesätyöpaikkojen haku alkaa

Mediatalot ja toimitukset avaavat nyt vuoden vaihduttua kesätyönhakunsa tälle vuodelle. Journalistiliitto sopi mediatalojen kanssa uudelleen kesätyöpaikkahaun ajankohdan suosituksesta viime syksynä. Monet mediatalot ilmoittavat haettavista paikoista juuri ilmestyneessä Journalisti-lehdessä. Nyt toisen kerran tehty suositus koskee julkisia ja avoimia kesätyöntekijähakuja, ei siis esimerkiksi jo ennalta tuttujen tekijöiden palkkaamista niiden ulkopuolelta. Suosituksen tavoite on ollut, ettei kilpailu taitavista kesätyöntekijöistä aikaistaisi hakuja vuosi vuodelta. Rekrytointi voidaan nyt järjestää, kun sekä työnantaja että työntekijä ovat perillä tulevan kesän työtarpeestaan ja aikataulustaan. Journalistiliiton mediatalojen kanssa ensi kertaa vuonna 2019 sopima yhteinen suositus kesätyöpaikkojen haun aikataulusta on ollut onnistunut. Liiton journalistisia kesätöitä hakeneille tekemä kysely kertoo, että rekrytoinnin aloittaminen vasta loppiaisen jälkeen helpotti hakemista. Myös työnantajat ovat kokeneet käytännön hyväksi. Kaikki viime vuonna mukana olleet mediatalot ovat tänäkin vuonna mukana, suositukseen on tullut mukaan myös uusia.

Katso myös

Kaikki uutiset

Leikkaukset media-alalla rapauttavat Suomen kokonaisturvallisuutta

Journalistiliitto varoittaa Yleisradioon kaavailtujen ja muiden media-alalle kohdistuvien leikkausten vaikutuksista Suomen kokonaisturvallisuuteen ja huoltovarmuuteen.

”Modernit sodat alkavat usein informaatiovaikuttamisella. Onko Suomella varaa nakertaa omaa huoltovarmuuden infrastruktuuriaan heikentämällä median toimintaedellytyksiä”, kysyy Suomen Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Valtuuston kyselytunnilla keskustelua häirinnästä, palkka-avoimuudesta ja tasa-arvosta

Helsingissä koolla oleva valtuusto keskusteli häirinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta työpaikoilla – ja siitä, miten siihen voitaisiin puuttua.

Osastot saavat lisää rahaa toimintaansa

Journalistiliiton valtuusto päätti korottaa niin kutsuttua osastopalautuksen perusavustusta 30 prosenttia vuoden 2025 alusta.