Ohjeet ja oppaat / 14.05.2024

Miten voin kieltää aineistoni käytön kaupallisessa tekstin- jatiedonlouhinnassa

Teoksia ja muuta suojattua aineistoa käytetään laajalti tekstin- ja tiedonlouhintatekniikoita hyödyntävien teknologisten innovaatioiden kehittämisessä, kuten tekoälyn ja kielimallien opettamisessa. Tekijänä tai kustantajana voit kieltää teostesi ja muun suojatun aineistosi, esimerkiksi kirjan, artikkelin tai valokuvan, käytön kaupallisessa tekstin- ja tiedonlouhinnassa. Oikeudellisin termein puhutaan oikeuksien pidättämisestä. Tässä Kopioston tuottamassa dokumentissa annetaan oikeudenhaltijoille esimerkkejä oikeuksien pidätyksestä koneluettavalla tavalla.

Teoksia ja muuta suojattua aineistoa käytetään laajalti tekstin- ja tiedonlouhintatekniikoita hyödyntävien teknologisten innovaatioiden kehittämisessä, kuten tekoälyn ja kielimallien opettamisessa.

Tekijänä tai kustantajana voit kieltää teostesi ja muun suojatun aineistosi, esimerkiksi kirjan, artikkelin tai valokuvan, käytön kaupallisessa tekstin- ja tiedonlouhinnassa. Oikeudellisin termein puhutaan oikeuksien pidättämisestä.

Tässä Kopioston tuottamassa dokumentissa annetaan oikeudenhaltijoille esimerkkejä oikeuksien pidätyksestä koneluettavalla tavalla.