Uutiset / 23.11.2022

Marika Väisänen aloittaa Journalistiliitossa työehtoasiantuntijana

Marika Väisänen aloittaa Journalistiliiton työehtoasiantuntijana. Hänen vastuualueellaan ovat elokuva- ja tv-tuotannon työehtoasiat. Lisäksi Väisänen osallistuu muun muassa työehtoneuvontaan. Hän on toiminut aikaisemmin Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitossa elokuva- ja tv-alan työehtoihin erikoistuneena työehtoasiantuntijana. ”Tunnen hyvin freelancereiden ja itsensätyöllistäjien työn erityispiirteet”, Väisänen sanoo. ”Journalistiliitto on tehnyt pitkään osaavaa ja linjakasta edunvalvontaa, jota suuresti arvostan.” Marika Väisänen teki uramuutoksen noin kuusi vuotta sitten. ”Tein ennen sitä lähes 15 vuotta töitä elokuva- ja tv-alalla ja ohjaushistoriasta löytyy muun muassa kuusi dokumenttielokuvaa. Olin samalla ammattiliittoaktiivi Suomen elokuva- ja mediatyöntekijät SET ry:ssä”. ”Olen myös erikoistunut työelämän tasa-arvoon. Parhaillaan olen opintovapaalla ja viimeistelen graduani Tampereen yliopistoon”, Väisänen kertoo. Vapaa-ajalla hänet voi nähdä erilaisten urheiluharrastuksien parissa kuten vaikkapa joogassa, pesäpallokentällä tai kuntosalilla. Lisäksi hän harrastaa poliittista järjestötoimintaa. Marika Väisänen aloittaa tehtävässään vuoden 2023 alussa. Kuva: Terhi Korhonen

Katso myös

Kaikki uutiset

Leikkaukset media-alalla rapauttavat Suomen kokonaisturvallisuutta

Journalistiliitto varoittaa Yleisradioon kaavailtujen ja muiden media-alalle kohdistuvien leikkausten vaikutuksista Suomen kokonaisturvallisuuteen ja huoltovarmuuteen.

”Modernit sodat alkavat usein informaatiovaikuttamisella. Onko Suomella varaa nakertaa omaa huoltovarmuuden infrastruktuuriaan heikentämällä median toimintaedellytyksiä”, kysyy Suomen Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Valtuuston kyselytunnilla keskustelua häirinnästä, palkka-avoimuudesta ja tasa-arvosta

Helsingissä koolla oleva valtuusto keskusteli häirinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta työpaikoilla – ja siitä, miten siihen voitaisiin puuttua.

Osastot saavat lisää rahaa toimintaansa

Journalistiliiton valtuusto päätti korottaa niin kutsuttua osastopalautuksen perusavustusta 30 prosenttia vuoden 2025 alusta.