Uutiset / 12.04.2018

Maria Pettersson Journalistin päätoimittajaksi

Kuva: Heli Saarela Kuva:
Toimittaja Maria Pettersson on valittu Journalistin päätoimittajaksi. Asiasta päätti Journalistiliiton hallitus tänään torstaina. 33-vuotias Pettersson on työskennellyt muun muassa Ylioppilaslehden ja City-lehden päätoimittajana sekä toimittajana ja tuottajana Helsingin Sanomissa. Tällä hetkellä hän toimii Euroopan parlamentissa Miapetra Kumpula-Natrin (sd.) avustajana. ”Journalismi ja journalistit elävät valtavan kiinnostavaa aikaa”, Pettersson sanoo Journalistin uutisessa. ”Journalisti ja Journalistiliitto ovat avainpaikalla todistamassa median kehitystä ja vaikuttamassa siihen. Koko maailman mediakenttä ja tiedonvälitys muuttuvat, nyt on äärettömän kiinnostavaa olla mukana.” Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho kertoo, että tehtävään haettiin rautaista journalismin osaajaa, joka hallitsee viestintää laajasti sekä ymmärtää Journalistiliiton ja sen jäsenten tarpeita. "Maria on tiukasti ajassa ja alassa kiinni, innovatiivinen, innostava ja aikaansaava", Aho sanoo. Journalistin päätoimittaja johtaa Journalistiliiton viestintäyksikköä ja on liiton johtoryhmän jäsen. Maria Pettersson aloittaa tehtävässään kesällä Journalistin nykyisen päätoimittajan Markku Lappalaisen jäädessä eläkkeelle. Kuva: Heli Saarela

Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.