Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Kuva: Heli Saarela

Maria Pettersson Journalistin päätoimittajaksi

”Journalismi ja journalistit elävät valtavan kiinnostavaa aikaa”, Maria Pettersson sanoo

Toimittaja Maria Pettersson on valittu Journalistin päätoimittajaksi. Asiasta päätti Journalistiliiton hallitus tänään torstaina.

33-vuotias Pettersson on työskennellyt muun muassa Ylioppilaslehden ja City-lehden päätoimittajana sekä toimittajana ja tuottajana Helsingin Sanomissa. Tällä hetkellä hän toimii Euroopan parlamentissa Miapetra Kumpula-Natrin (sd.) avustajana.

”Journalismi ja journalistit elävät valtavan kiinnostavaa aikaa”, Pettersson sanoo Journalistin uutisessa.
”Journalisti ja Journalistiliitto ovat avainpaikalla todistamassa median kehitystä ja vaikuttamassa siihen. Koko maailman mediakenttä ja tiedonvälitys muuttuvat, nyt on äärettömän kiinnostavaa olla mukana.”

Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho kertoo, että tehtävään haettiin rautaista journalismin osaajaa, joka hallitsee viestintää laajasti sekä ymmärtää Journalistiliiton ja sen jäsenten tarpeita.

“Maria on tiukasti ajassa ja alassa kiinni, innovatiivinen, innostava ja aikaansaava”, Aho sanoo.

Journalistin päätoimittaja johtaa Journalistiliiton viestintäyksikköä ja on liiton johtoryhmän jäsen. Maria Pettersson aloittaa tehtävässään kesällä Journalistin nykyisen päätoimittajan Markku Lappalaisen jäädessä eläkkeelle.

Kuva: Heli Saarela