Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Kustannuspäällikkö Mari Mikkola pysyi Journalistiliiton jäsenenä vaihdettuaan Yleltä Otavalle. Saman ratkaisun hän teki myös saatuaan Otavalla ylennyksen päällikkötehtäviin. Kuva: Hanna-Kaisa Hämäläinen

Mari Mikkola: ”Olin iloinen, että kustannustoimittajakin voi olla jäsen”

”Työskentelin aiemmin tutkijana yliopistolla, ja kuuluin toiseen ammattiliittoon. Siirtyessäni töihin Yleen tuntui luontevalta vaihtaa Journalistiliittoon. Kun vaihdoin kustannusalalle, olin iloinen, että samaan liittoon voivat kuulua myös kustannustoimittajat.

Olin pitkään mukana Otavan toimitusosaston hallituksessa. Osaston toiminta oli hyvin aktiivista, ja saatoimme kehitellä niin koulutusta, valistusta kuin virkistystä. Mieleen on jäänyt erityisesti Otava-konsernin toimitusosastojen hallitusten yhteinen virkistys- ja koulutusmatka, jolla oli mukana myös liiton nykyinen puheenjohtaja. Kävimme tutustumassa muun muassa Viron valtiolliseen televisioon ja entiseen vankilaan, jossa kuulimme neuvostovallan aikaisista kohtaloista. Saimme onneksi yhdessä käydä läpi tätä kiertokäyntiä.

Saadessani ylennyksen kustannustoimittajasta kustannuspäälliköksi mietin hetken, voinko enää olla liiton jäsen. Katsoin kuitenkin voivani jatkaa jäsenenä. Halusin pitää liiton viitekehyksen ympärilläni, jolloin voin seurata alaa laajasti.

Työehtosopimusten neuvotteleminen on minusta tärkein asia Journalistiliiton toiminnassa, samoin luottamusmiehet ja työttömyyskassa. Eduista ja palveluista olen käyttänyt eniten pressikorttia: sisäänpääsyt näyttelyihin, museoihin, messuihin ja eri tilaisuuksiin niin Suomessa kuin ulkomailla.”

 

Julkaistu 25.9.2017

Lue lisää esimiesten ja muiden ammattiryhmien jäsenkriteereistä.

Lue myös, mitä Jari Hanska, Emmi Nuorgam, Ruben Stiller ja Eveliina Salomaa kertovat suhteestaan Journalistiliittoon.