Uutiset / 02.09.2013

Maikkarissa ulosmarssi

MTV:n ohjelmatyöntekijät ovat marssineet ulos työpaikoiltaan vastalauseena yhtiön ilmoitukselle aloittaa yt-neuvottelut, kertoivat eri tiedotusvälineet puolenpäivän jälkeen.

Kun tieto ulosmarsseista tuli Journalistiliittoon, liitto ryhtyi välittömästi eri toimiin työrauhan palauttamiseksi.

MTV3 Uutisia päivitetään esimiesvoimin verkossa ja Radio Novassa. Illan tv-uutiset ja Huomenta Suomi -ohjelma jäävät pois, kertoo verkko- ja radiotoimittaja Anu Kuistiala twitterissä.

MTV Media kertoi tänään aloittavansa yt-neuvottelut, joissa tähdätään koko henkilöstön lomauttamiseen kuukaudeksi ensi vuoden aikana ja jopa 30 henkilötyövuoden vähennykseen. Irtisanomisista valtaosa kohdistuu uutis- ja ajankohtaistoimitukseen.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.