Uutiset / 04.09.2019

Luottamusmiesvaalit lokakuussa

SJL:n ja Medialiiton työehtosopimusten mukaiset pääluottamusmiesvaalit käydään lokakuussa. Se tarkoittaa, että lehdistö ja kustannustoimittajat valitsevat luottamushenkilönsä kaksivuotiskaudelle, joka alkaa ensi vuoden alusta ja jatkuu vuoden 2021 loppuun. Pääluottamusmiehet valitaan mahdollisuuksien mukaan kaikkiin yrityksiin, joissa on töissä vähintään kolme Suomen Journalistiliiton jäsentä. Pääluottamusmiehen lisäksi valitaan varapääluottamusmies ja ainakin konserneissa ja suurissa lehtiyhtiöissä myös osastonluottamusmiehiä. Jos mitään näistä valinnoista ei pystytä tekemään, liittoon ilmoitetaan ainakin yhteyshenkilön nimi, jotta liitto voi toimittaa hänen kauttaan työpaikalle tiedotteita ja ohjeita. Jos toimituksessa on oma työsuojeluvaltuutettu, myös työsuojeluvaltuutetun ja kahden varavaltuutetun vaali kannattaa toimittaa samalla kertaa. Jos työpaikalla kuitenkin valitaan eri henkilöstöryhmien yhteinen työsuojeluvaltuutettu, vaalin voi jättää marras-joulukuuhun. Liiton ohjeistus osastoille ja yhdistyksille lähetetään elo-syyskuun vaihteessa. Ohjeistukseen voi tutustua tästä linkistä.

Katso myös

Kaikki uutiset

Kansan Uutiset tuli ainoana tapaamiseen freelancerien työn ehdoista

Tapaamisessa keskusteltiin mahdollisuudesta aloittaa neuvottelut freelancerien palkkioista ja työn ehdoista. Keskusteluita päätettiin jatkaa elokuussa Kansan Uutisten toimistolla.

Lehdistönvapaus rapautuu myös Euroopassa

Euroopan kansalaisvapauksien liitto Liberties varoittaa uudessa raportissaan autoritaarisuuden noususta ja demokratian heikkenemisestä Euroopassa. Näiden trendien seurauksena median vapaus EU:ssa on uhattuna. Erityisen uhanalaisia ovat yleisradioyhtiöt.

Liiton neuvottelemia palkan- ja palkkionkorotuksia Yleisradiossa 1.6.

Yleisradion työehtosopimus ja Yhtyneet-sopimus nostavat työntekijöiden palkkoja ja palkkioita.