Uutiset / 22.10.2013

Loppukiri tupo-neuvotteluissa

Kahdeksan viikon aika alakohtaisiin neuvotteluihin tiivistyy viimeisen viikon aikana.

Lehdistössä tupo-sovitusta on käyty viimeksi läpi toimistojen kesken maanantaina 21.10. iltapäivällä. Liittojen välillä on edelleen näkemysero tupon mahdollisesta alkamisajasta. Isoille neuvottelukunnille on sovittu tapaaminen torstaiaamuun.

Lehdistön ratkaisu vaikuttaa myös Sanoma Entertainmentin sopimuksen jatkoon. Jos tupo-liittymästä ei sovita, lehdistön ja Sanoma Entertainmentin sopimukset jatkuvat syyskuun loppuun 2014.

Kustannustoimittajat neuvottelevat seuraavan kerran keskiviikkona 23.10. illansuussa. Työehtosopimuksen sopimuskausi on joka tapauksessa katkolla lokakuun lopussa.

MTV:n ohjelmatyöntekijöiden tupo-liitynnästä on neuvoteltu viimeksi maanantaina 21.10. illalla, ja tilanne päivitetään torstaina aamupäivällä lehdistön neuvotteluiden yhteydessä.

Ylen ohjelmatyöntekijöillä neuvotteluja on haitannut esiin tullut kysymys vuokratyövoiman käytöstä. Neuvottelut jatkuvat keskiviikkona aamulla ja torstaina iltapäivällä. Ylen neuvotteluiden yhteydessä ratkeaa myös Yhtyneet-sopimuksen jatko.

Elokuva- ja tv-tuotannon sekä Mediaringin sopimuksissa ratkaiseva ajankohta on torstain 24.10. iltapäivä. Keskeinen kysymys koskee työehtosopimuksen uudistustyötä, joka tehtäisiin ensi vuonna.

Liiton hallitus on koolla perjantaiaamuna 25.10. ennen valtuustoa. Valtuusto kokoontuu klo 10 ylimääräiseen kokoukseen käsittelemään neuvottelutilannetta.

Petri Savolainen


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.