Uusimmat

Loppukiri tupo-neuvotteluissa

Keskitetyn työmarkkinaratkaisun määräaika perjantaina 25.10. klo 16.00 kirittää myös journalistien neuvotteluja.

Kahdeksan viikon aika alakohtaisiin neuvotteluihin tiivistyy viimeisen viikon aikana.

Lehdistössä tupo-sovitusta on käyty viimeksi läpi toimistojen kesken maanantaina 21.10. iltapäivällä. Liittojen välillä on edelleen näkemysero tupon mahdollisesta alkamisajasta. Isoille neuvottelukunnille on sovittu tapaaminen torstaiaamuun.

Lehdistön ratkaisu vaikuttaa myös Sanoma Entertainmentin sopimuksen jatkoon. Jos tupo-liittymästä ei sovita, lehdistön ja Sanoma Entertainmentin sopimukset jatkuvat syyskuun loppuun 2014.

Kustannustoimittajat neuvottelevat seuraavan kerran keskiviikkona 23.10. illansuussa. Työehtosopimuksen sopimuskausi on joka tapauksessa katkolla lokakuun lopussa.

MTV:n ohjelmatyöntekijöiden tupo-liitynnästä on neuvoteltu viimeksi maanantaina 21.10. illalla, ja tilanne päivitetään torstaina aamupäivällä lehdistön neuvotteluiden yhteydessä.

Ylen ohjelmatyöntekijöillä neuvotteluja on haitannut esiin tullut kysymys vuokratyövoiman käytöstä. Neuvottelut jatkuvat keskiviikkona aamulla ja torstaina iltapäivällä. Ylen neuvotteluiden yhteydessä ratkeaa myös Yhtyneet-sopimuksen jatko.

Elokuva- ja tv-tuotannon sekä Mediaringin sopimuksissa ratkaiseva ajankohta on torstain 24.10. iltapäivä. Keskeinen kysymys koskee työehtosopimuksen uudistustyötä, joka tehtäisiin ensi vuonna.

Liiton hallitus on koolla perjantaiaamuna 25.10. ennen valtuustoa. Valtuusto kokoontuu klo 10 ylimääräiseen kokoukseen käsittelemään neuvottelutilannetta.

Petri Savolainen