Uutiset / 31.05.2024

Liitto ja Suomen Yrittäjät keskustelivat yhteisistä tavoitteista

Journalistiliiton ja Suomen yrittäjien edustajia tapaamisessa
Journalistiliitto ja Suomen Yrittäjät tapasivat keskustellakseen yksinyrittäjien asemasta. Kuvassa Janne Makkula, Mikael Pentikäinen, Petri Savolainen, Ville Hänninen, Riina Vuokko, Anna-Sofia Nieminen, Harri Hellsten ja Hanna Zidan. Kuva: Journalistiliitto


Journalistiliiton itsensätyöllistäjien neuvottelukunta vieraili tänään 31. toukokuuta Suomen Yrittäjien toimistolla ja tapasi toimitusjohtaja Mikael Pentikäisen, johtaja ja varatuomari Janne Makkulan, työmarkkina-asioiden päällikkö Harri Hellsténin ja asiantuntija Sonja Antosalon.

Tapaamisen tarkoituksena oli keskustella yksinyrittäjien edunvalvonnasta. Puheena oli tekeillä oleva sosiaaliturvauudistus ja siihen liittyen yhdistelmävakuutus, tulossa oleva arvonlisäveron nousu ja alarajahuojennuksen poisto, yrittäjän eläkelaki, yritysten väliset maksuajat sekä itsensätyöllistäjien kollektiivinen neuvotteluoikeus.

”Erityisesti tällaisina aikoina on hyvä lisätä yhteisymmärrystä ja löytää yhteisiä tavoitteita, joita edistää”, Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen sanoo.

Yhteisiä tavoitteita löytyi muun muassa arvonlisäverosta ja yhdistelmävakuutuksesta.

”Suomen Yrittäjien mielestä alvin alarajaa pitäisi nostaa ja korotuksen voimaantuloa lykätä. Tämä tulee nyt liian nopeasti monelle yrittäjälle”, toimitusjohtaja Pentikäinen sanoo.

”Työttömyysturva on ainoa sosiaalivakuutuksen laji, jossa eri statuksilla tehtyä työtä ei voi yhtäaikaisesti vakuuttaa. Kaikesta työstä pitäisi voida kerryttää ansiosidonnaista työttömyysturvaa”, toteaa Suomen Yrittäjien Hellstén.

Tapaamisessa sovittiin yhteydenpidon jatkamisesta. Tarkoitus on muun muassa keskustella lisää itsensätyöllistäjien kollektiivisesta neuvotteluoikeudesta.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.