Uutiset / 02.01.2012

Liiton jäsenmäärä ennallaan

Suomen Journalistiliitossa oli vuoden vaihtuessa 15678 jäsentä eli puolen tusinan tarkkuudella sama määrä kuin vuotta aiemmin.

Sikäli kysymys on muutoksesta, että tähän asti liiton jäsenmäärä on vuosittain hieman noussut. Muutos näkyy selvästi myös tähän asti eniten kasvaneiden jäsenyhdistysten eli Radio- ja tv-toimittajien liiton ja Suomen aikakauslehdentoimittajien liiton kasvun hiipumisena. Reippaimmin kasvoi edelleen Suomen Freelance-journalistit. Se kertoo toisaalta freelancereiden järjestäytymisen parantumisesta, toisaalta työsuhteisen työn vähentumisestä.

Naisten osuus liiton jäsenistä oli 56,9 prosenttia eli täsmälleen ennallaan.

Jäsenyhdistysten jäsenmääriä jäsenlajeineen

Naisten osuus SJL:n jäsenistä vuodesta 1925 alkaen


Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.