Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Laki tekijänoikeuden yhteishallinnoinnista voimaan 1.1.2017

Yhteishallinnointilailla saatetaan voimaan EU-direktiivi tekijänoikeuden ja lähioikeuksien kollektiivisesta hallinnoinnista.

Kopioston tiedote jäsenjärjestöilleen 15.12.2016

Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi tekijänoikeuden yhteishallinnoinnista on hyväksytty eduskunnan täysistunnossa 8.12.2016. Laki tulee voimaan 1.1.2017.

Yhteishallinnointilailla saatetaan voimaan EU-direktiivi (2014/26/EU) tekijänoikeuden ja lähioikeuksien kollektiivisesta hallinnoinnista, ja laki edellyttää tekijänoikeusjärjestöiltä tiettyjä toimintamalleja. Yhteishallinnointilain yhtenä tavoitteena on lisätä tekijänoikeuden yhteishallinnoinnin läpinäkyvyyttä.

Laki velvoittaa Kopiostoa antamaan oikeudenhaltijoille vuoden 2017 maaliskuun loppuun mennessä muun muassa tiedon siitä, mitä oikeuksia, oikeuksien luokkia tai teosten ja muiden suojan kohteiden tyyppejä Kopiosto oikeudenomistajan puolesta hallinnoi, miten oikeuksia koskeva valtuutus on peruutettavissa ja millaiseen ei-kaupalliseen käyttöön oikeudenomistaja voi itse antaa lupia Kopiostolle annetusta valtuudesta huolimatta.

Kopiosto järjestää jäsenjärjestöille yhteishallinnointilakia käsittelevän tiedotustilaisuuden helmikuussa 2017. Lähetämme jäsenjärjestöille lisätietoa ja kutsun tilaisuuteen tammikuun aikana.

Aiemmat yhteishallinnointilakia koskevat tiedotteemme löydätte Kontista.