Uutiset / 04.04.2012

Kesäresidenssi Prahassa, kirjailijakoti Mazzanossa

Mikulandskan kesäresidenssi Prahassa

Edellisvuosien tapaan Mikulandska-kadun taiteilijakoti Prahassa on vapaana matkustavaisille 15.4 - 1.10 välisenä aikana.

Vanhan kaupungin keskustassa parin korttelin päässä Vltavasta ja Kansallisteatterista sijaitsevassa asunnossa voi omin päin, edullisesti ja hotellien hulinasta vapaana harjoittaa vaihtoehtoista ja huokeaa kaupunkilomailua.

Monenlaista kirjallista työtä,valokuvaamista, maalaustaidetta, kamarimusiikkia ja mitä erilaisimpien väitöskirjan valmistelua on menneinä kesinä toteutettu tässä  inspiroivassa ympäristössä, jossa vanhan juutalaisen kauppiassuvun kummitukset ovat yhä läsnä.

Asunnossa on kolme itsenäistä, isoa huonetta joihin on käynti erillisistä hallitiloista. Kolmenkin seurueen rinnakkaiselo on siis mahdollista, joskin useimmat varaajat ottavat huushollin haltuunsa esim. kollegoiden/perhetuttujen kanssa puoliksi koska kommunalka-ajan yhteiskeittiötalous vaatii tietynlaista huumoria. Keittiövarusteet, peitot ja tyynyt on vieraille varattu talon puolesta, lakanat ja pyyhkeet tarpeellisia omavarusteita.

Huoneet ovat nimeltään :

  • Pieni Puoli joka käsittää tilavan makuukamarin työpöytineen
  • Ateljee jossa nukkumatilaa neljälle ja paljon avaruutta kaikelle muulle
  • Barokkisali, jossa bonuksena kerubeja sekä peilejä...sopii romantikoille

Keittiö, wc ja sosialismin aikaan taloon rakennettu varsin erikoinen kylpyratkaisu ovat yhteiskäytössä. Neliöitä on yhteensä 156. Myös koko asunto on vuokrattavissa yhtenäisenä pakettina. Toiveiden mukaan hallitilaan tms. voidaan myös jättää TV / dvd- laitteet jos joku haluaisi sadesäällä viettää iltaa tuuttia katsellen.

Jos oleskelusi aihe sivuaa monikulttuurisuutta ja voit jättää talon kirjastoon kirjallisen tai kuvallisen vapaakappaleen, voimme myöntää perushinnoista pienen alennuksen.

Tänä vuonna suosimme viikkohinnoissa myös pidempään viihtyviä seurueita, joten ottakaa yhteyttä hoitokuntaan,  c/o Katariina.Lillqvist@gmail.com niin kerromme lisää

Mazzanon kirjailijakotipaikat

Rooman lähistöllä sijaitsevan Mazzanon kirjailijakotipaikkojen haku vuodelle 2013 on käynnissä. Vuonna 2013 tarjolla on kirjailijakotipaikkoja suomalaisille kirjailijoille maalis-huhtikuuksi ja loka-joulukuuksi sekä virolaisille kirjailijoille tammi-helmikuuksi ja elo-syyskuuksi 2013.

Hakemuksen voi tehdä vain Väinö Tannerin säätiön internetsivujen kautta.
Tarkemmat tiedot kirjailijakotitalosta ja hausta löytyvät sivulta www.vainotannerinsaatio.fi.

Säätiön hallitus valitsee kirjailijakotipaikan saajat kesäkuun aikana.

 

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.