Uutiset / 04.04.2012

Kesäresidenssi Prahassa, kirjailijakoti Mazzanossa

Mikulandskan kesäresidenssi Prahassa

Edellisvuosien tapaan Mikulandska-kadun taiteilijakoti Prahassa on vapaana matkustavaisille 15.4 - 1.10 välisenä aikana.

Vanhan kaupungin keskustassa parin korttelin päässä Vltavasta ja Kansallisteatterista sijaitsevassa asunnossa voi omin päin, edullisesti ja hotellien hulinasta vapaana harjoittaa vaihtoehtoista ja huokeaa kaupunkilomailua.

Monenlaista kirjallista työtä,valokuvaamista, maalaustaidetta, kamarimusiikkia ja mitä erilaisimpien väitöskirjan valmistelua on menneinä kesinä toteutettu tässä  inspiroivassa ympäristössä, jossa vanhan juutalaisen kauppiassuvun kummitukset ovat yhä läsnä.

Asunnossa on kolme itsenäistä, isoa huonetta joihin on käynti erillisistä hallitiloista. Kolmenkin seurueen rinnakkaiselo on siis mahdollista, joskin useimmat varaajat ottavat huushollin haltuunsa esim. kollegoiden/perhetuttujen kanssa puoliksi koska kommunalka-ajan yhteiskeittiötalous vaatii tietynlaista huumoria. Keittiövarusteet, peitot ja tyynyt on vieraille varattu talon puolesta, lakanat ja pyyhkeet tarpeellisia omavarusteita.

Huoneet ovat nimeltään :

  • Pieni Puoli joka käsittää tilavan makuukamarin työpöytineen
  • Ateljee jossa nukkumatilaa neljälle ja paljon avaruutta kaikelle muulle
  • Barokkisali, jossa bonuksena kerubeja sekä peilejä...sopii romantikoille

Keittiö, wc ja sosialismin aikaan taloon rakennettu varsin erikoinen kylpyratkaisu ovat yhteiskäytössä. Neliöitä on yhteensä 156. Myös koko asunto on vuokrattavissa yhtenäisenä pakettina. Toiveiden mukaan hallitilaan tms. voidaan myös jättää TV / dvd- laitteet jos joku haluaisi sadesäällä viettää iltaa tuuttia katsellen.

Jos oleskelusi aihe sivuaa monikulttuurisuutta ja voit jättää talon kirjastoon kirjallisen tai kuvallisen vapaakappaleen, voimme myöntää perushinnoista pienen alennuksen.

Tänä vuonna suosimme viikkohinnoissa myös pidempään viihtyviä seurueita, joten ottakaa yhteyttä hoitokuntaan,  c/o Katariina.Lillqvist@gmail.com niin kerromme lisää

Mazzanon kirjailijakotipaikat

Rooman lähistöllä sijaitsevan Mazzanon kirjailijakotipaikkojen haku vuodelle 2013 on käynnissä. Vuonna 2013 tarjolla on kirjailijakotipaikkoja suomalaisille kirjailijoille maalis-huhtikuuksi ja loka-joulukuuksi sekä virolaisille kirjailijoille tammi-helmikuuksi ja elo-syyskuuksi 2013.

Hakemuksen voi tehdä vain Väinö Tannerin säätiön internetsivujen kautta.
Tarkemmat tiedot kirjailijakotitalosta ja hausta löytyvät sivulta www.vainotannerinsaatio.fi.

Säätiön hallitus valitsee kirjailijakotipaikan saajat kesäkuun aikana.

 

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.