Uutiset / 17.03.2015

Kuka ansaitsee järjestöpalkinnon – ehdota!

Järjestötekopalkinto

Journalistiliiton hallituksen järjestötekopalkinnolla voidaan palkita vuosittain yksi tai useampi liiton jäsen. Lisäksi voidaan jakaa kunniamainintoja.

Järjestötekopalkinto voidaan myöntää esimerkiksi ansiokkaasta järjestötoiminnan avauksesta, merkittävästä kulttuuriteosta tai muusta työstä ammattikunnan hyväksi. Tavoitteena on myöntää palkinto jostakin edellisen vuoden aikana tapahtuneesta asiasta.

Palkinto ei korvaa muita SJL:n tai siihen verrattavien tahojen myöntämiä palkintoja, tunnustuksia, huomionosoituksia ja stipendejä. Palkinnolla ei ole journalistipalkinnon luonnetta, vaan kyse on nimenomaan järjestötyössä osoitetusta aktiivisuudesta.


Vuoden luottamusmies -palkinto

Järjestötekoa täydentää osaltaan palkinto edellisen vuoden aikana kunnostautuneelle luottamusmiehelle.

Vuoden luottamusmies -palkinnolla voidaan palkita yksi tai useampi liiton luottamusmies. Palkinto myönnetään ensisijaisesti ansiokkaasta edunvalvontateosta. Tällaisia tekoja voivat olla esimerkiksi paikallisessa edunvalvonnassa syntyneet merkittävät saavutukset sekä uudet ideat edunvalvonnan kehittämisessä, työpaikkojen puolustamisessa, työhyvinvoinnin edistämisessä ja jäsenten taloudellisen tilanteen parantamisessa. Toissijaisesti voidaan katsoa myös luottamusmiesuran pituutta.

SJL:n luottamusmiespalkinto ei korvaa muita SJL:n tai siihen verrattavien tahojen myöntämiä palkintoja, tunnustuksia, huomionosoituksia ja stipendejä. SJL:n luottamusmiespalkinto ei ole palkinto journalistisesta työstä vaan edunvalvonnasta.

Ehdotukset 30.3. mennessä

Ehdotuksen voi tehdä yhdistys, osasto tai liiton yksittäinen jäsen. Ehdotukset tulee lähettää 30.3. mennessä sähköpostilla osoitteeseen marja.palmunen (at) journalistiliitto.fi.

Palkinnot jaetaan SJL:n valtuuston kevätkokouksen yhteydessä 21.–22.5.2015.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.