Uusimmat

Kuka ansaitsee järjestöpalkinnon – ehdota!

Ehdotuksia järjestötekopalkinnon ja Vuoden luottamusmies -palkinnon saajiksi voi tehdä 30.3. mennessä.

Järjestötekopalkinto

Journalistiliiton hallituksen järjestötekopalkinnolla voidaan palkita vuosittain yksi tai useampi liiton jäsen. Lisäksi voidaan jakaa kunniamainintoja.

Järjestötekopalkinto voidaan myöntää esimerkiksi ansiokkaasta järjestötoiminnan avauksesta, merkittävästä kulttuuriteosta tai muusta työstä ammattikunnan hyväksi. Tavoitteena on myöntää palkinto jostakin edellisen vuoden aikana tapahtuneesta asiasta.

Palkinto ei korvaa muita SJL:n tai siihen verrattavien tahojen myöntämiä palkintoja, tunnustuksia, huomionosoituksia ja stipendejä. Palkinnolla ei ole journalistipalkinnon luonnetta, vaan kyse on nimenomaan järjestötyössä osoitetusta aktiivisuudesta.

Vuoden luottamusmies -palkinto

Järjestötekoa täydentää osaltaan palkinto edellisen vuoden aikana kunnostautuneelle luottamusmiehelle.

Vuoden luottamusmies -palkinnolla voidaan palkita yksi tai useampi liiton luottamusmies. Palkinto myönnetään ensisijaisesti ansiokkaasta edunvalvontateosta. Tällaisia tekoja voivat olla esimerkiksi paikallisessa edunvalvonnassa syntyneet merkittävät saavutukset sekä uudet ideat edunvalvonnan kehittämisessä, työpaikkojen puolustamisessa, työhyvinvoinnin edistämisessä ja jäsenten taloudellisen tilanteen parantamisessa. Toissijaisesti voidaan katsoa myös luottamusmiesuran pituutta.

SJL:n luottamusmiespalkinto ei korvaa muita SJL:n tai siihen verrattavien tahojen myöntämiä palkintoja, tunnustuksia, huomionosoituksia ja stipendejä. SJL:n luottamusmiespalkinto ei ole palkinto journalistisesta työstä vaan edunvalvonnasta.

Ehdotukset 30.3. mennessä

Ehdotuksen voi tehdä yhdistys, osasto tai liiton yksittäinen jäsen. Ehdotukset tulee lähettää 30.3. mennessä sähköpostilla osoitteeseen marja.palmunen (at) journalistiliitto.fi.

Palkinnot jaetaan SJL:n valtuuston kevätkokouksen yhteydessä 21.–22.5.2015.