Uusimmat

Kenelle kuuluu ansiomerkki?

Tee ehdotus 11.10. mennessä.

Suomen Journalistiliitto myöntää vuosittain valtuuston syyskokouksen yhteydessä ansiomerkkejä erityisen ansioituneille jäsenille.

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä niin liiton jäsenyhdistykset, osastot kuin yksittäiset jäsenetkin. Ansiomerkeistä päättää liiton hallitus.

Tänä vuonna ehdotukset on tehtävä viimeistään sunnuntaina 11.10.2015. Myöhästyneitä ehdotuksia ei käsitellä.

Ehdotukset tehdään sähköisellä lomakkeella, joka löytyy täältä: http://www.journalistiliitto.fi/jasenpalvelut/lomakkeet/ansiomerkkiesitys/

Ansiomerkin myöntämisedellytykset on ilmaistu väljästi niin, että saaja on toiminut ansiokkaasti liiton hyväksi. Ansiomerkkiä onkin pidetty ”elämäntyöpalkintona”, joskaan missään tapauksessa merkki ei ole tarkoitettu ainoastaan luottamustehtävistä jo luopuneille.

Ansiomerkkejä pyritään jakamaan vuosittain kymmenkunta. Kaikille esitetyille sitä ei voida myöntää. Ansiomerkki ei seuraa automaattisesti jonkin luottamustehtävän hoitamisesta. Siksi ehdotusten hyviin perusteluihin kannattaa panostaa. Täällä liiton toimistossa voimme toki tarkistaa esim. milloin esitetty henkilö on hoitanut jotain luottamustointa. Sen sijaan me emme pysty täällä arvioimaan henkilön toimintaa osastossa tai yhdistyksessä.  Miten ehdokkaasi on toiminut niin selvästi normaalitasoa ansiokkaammin, että merkki pitäisi myöntää juuri hänelle?

Muistanette myös, että nykyisin kevätvaltuuston yhteydessä jaetaan huomionosoituksia tarkemmin määritellyistä ansioista. Vuoden järjestötekopalkinto myönnetään edellisen vuoden aikana tehdystä erityisen ansiokkaasta järjestöllisestä toiminnasta ja vuoden luottamusmiespalkinto tietenkin erittäin hyvästä luottamusmiestyöstä. Pyydän siis harkitsemaan, mitä huomionosoitusta kenellekin kulloinkin ehdotetaan.

Lisätietoja antaa järjestöasiamies Marja Palmunen, 050 359 3829 / marja.palmunen (at) journalistiliitto.fi