Uutiset / 02.10.2015

Kenelle kuuluu ansiomerkki?

Suomen Journalistiliitto myöntää vuosittain valtuuston syyskokouksen yhteydessä ansiomerkkejä erityisen ansioituneille jäsenille.

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä niin liiton jäsenyhdistykset, osastot kuin yksittäiset jäsenetkin. Ansiomerkeistä päättää liiton hallitus.

Tänä vuonna ehdotukset on tehtävä viimeistään sunnuntaina 11.10.2015. Myöhästyneitä ehdotuksia ei käsitellä.

Ehdotukset tehdään sähköisellä lomakkeella, joka löytyy täältä: http://www.journalistiliitto.fi/jasenpalvelut/lomakkeet/ansiomerkkiesitys/

Ansiomerkin myöntämisedellytykset on ilmaistu väljästi niin, että saaja on toiminut ansiokkaasti liiton hyväksi. Ansiomerkkiä onkin pidetty ”elämäntyöpalkintona”, joskaan missään tapauksessa merkki ei ole tarkoitettu ainoastaan luottamustehtävistä jo luopuneille.

Ansiomerkkejä pyritään jakamaan vuosittain kymmenkunta. Kaikille esitetyille sitä ei voida myöntää. Ansiomerkki ei seuraa automaattisesti jonkin luottamustehtävän hoitamisesta. Siksi ehdotusten hyviin perusteluihin kannattaa panostaa. Täällä liiton toimistossa voimme toki tarkistaa esim. milloin esitetty henkilö on hoitanut jotain luottamustointa. Sen sijaan me emme pysty täällä arvioimaan henkilön toimintaa osastossa tai yhdistyksessä.  Miten ehdokkaasi on toiminut niin selvästi normaalitasoa ansiokkaammin, että merkki pitäisi myöntää juuri hänelle?

Muistanette myös, että nykyisin kevätvaltuuston yhteydessä jaetaan huomionosoituksia tarkemmin määritellyistä ansioista. Vuoden järjestötekopalkinto myönnetään edellisen vuoden aikana tehdystä erityisen ansiokkaasta järjestöllisestä toiminnasta ja vuoden luottamusmiespalkinto tietenkin erittäin hyvästä luottamusmiestyöstä. Pyydän siis harkitsemaan, mitä huomionosoitusta kenellekin kulloinkin ehdotetaan.

Lisätietoja antaa järjestöasiamies Marja Palmunen, 050 359 3829 / marja.palmunen (at) journalistiliitto.fi


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.