Uutiset / 26.11.2019

JSN:n uudet jäsenet valittu

Julkisen sanan neuvoston kannatusyhdistys valitsi syyskokouksessaan 26.11.2019 Julkisen sanan neuvoston uusiksi jäseniksi Kalevan vastaavan päätoimittajan Kyösti Karvosen, Tiede-lehden päätoimittaja Jukka Ruukin ja Hämeen Sanomien toimitussihteeri Riikka Mäntynevan. Kokouksessa valittiin Karvosen varajäseneksi Keskipohjanmaan päätoimittaja Tiina Ojutkangas, Ruukin varajäseneksi Apu- ja Mondo-lehtien päätoimittaja Marja Aarnipuro ja Mäntynevan varajäseneksi dokumentintekijä, freelancer Niko Nurminen. Julkisen sanan neuvoston jäsenet valitaan kolmeksi vuodeksi. Uudet jäsenet aloittavat kautensa vuoden 2020 alussa. Neuvostossa on puheenjohtajan lisäksi kahdeksan median edustajaa ja viisi yleisön edustajaa. Median edustajat valitaan JSN:n kannatusyhdistyksen syyskokouksessa tehtyjen esitysten pohjalta ja yleisön edustajat valitsee neuvosto avoimen haun perusteella. Kannatusyhdistyksen hallitus jatkaa JSN:n kannatusyhdistys valitsi hallituksensa jatkamaan samassa kokoonpanossa vuoden 2020. Hallituksen puheenjohtajana on toiminut vuoden 2019 alusta lähtien Sanomalehtien Liiton liittojohtaja Jukka Holmberg, varapuheenjohtajana Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho ja hallituksen jäsenenä Ylen journalististen standardien ja etiikan päällikkö Timo Huovinen. Julkisen sanan neuvosto on tiedotusvälineiden kustantajien ja toimittajien perustama elin, jonka tehtävänä on tulkita hyvää journalistista tapaa ja puolustaa sanan- ja julkaisemisen vapautta. Sen päätökset perustuvat Journalistin ohjeiden tulkintaan.  

Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.