Uutiset / 08.04.2021

Journalistiliittolaisten työttömyyskassa Finkan sulautuminen suurkassaan etenee

Journalistiliiton jäsenet vakuuttavan työttömyyskassa Finkan, Teollisuuden työttömyyskassan sekä Rakennusalan työttömyyskassan sulautuminen etenee. Kassojen hallitukset ovat hyväksyneet sulautumissopimuksen. Uusi työttömyyskassa aloittaa suunnitelman mukaan toimintansa 1.1.2022. Uuden kassan nimiehdotus on Avoin työttömyyskassa, lyhennettynä A-kassa. Työttömyyskassa on nimensä mukaisesti avoin kaikkien toimialojen palkansaajille. Uuden työttömyyskassan perustaminen varmistuu lopullisesti kesäkuussa, jolloin perustajakassojen hallintojen on määrä tehdä ja vahvistaa sulautumisessa tarvittavat päätökset. Uuden A-kassan syntyminen ei edellytä toimenpiteitä perustajakassojen nykyisiltä jäseniltä, sillä jäsenyys siirtyy automaattisesti. Sulautumisen lähtökohtana on entistäkin asiantuntevampi ja asiakaslähtöisempi työttömyyskassa palkansaajille. Uudessa suurkassassa on jäseniä noin 190 000. Teollisuuden työttömyyskassaan kuului viime vuonna noin 135 000, Rakennusalan työttömyyskassaan reilut 45 000 ja Finkaan reilut 18 000 jäsentä. Uusi kassa perii perustamissuunnitelmansa mukaisesti jäseniltä kiinteän euromääräisen kuukausimaksun, joka määritetään myöhemmin.   Lisätietoja kassojen 8.4.2021 julkaistussa tiedotteessa. Journalistiliiton aiempi 12.2.2021 julkaistu tiedote asiasta.  

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.