Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Kolilla pidettyä vuoden 1974 liittokokousta vetivät (vas) Lauri Kerosuo, Eila Hyppönen, Jyrki Juuti ja Seppo Sadeoja. Kuva: Kalevi Keski-Korhonen

Journalistiliitto täyttää sata vuotta: juhlitaan jäsenten kanssa

Journalistiliitto viettää ensi vuonna syntymäpäiviä. Liiton perustamisesta tulee maaliskuussa kuluneeksi tasan sata vuotta. Tasavuosia juhlistetaan monin tavoin, koronaepidemiatilanne huomioiden.

”Juhlimme yhdessä jäsentemme ammattiylpeyttä ja rakennamme yhteenkuuluvaisuuden tunnetta”, sanoo juhlavuoden suunnitteluryhmää luotsaava Simon Huldén. Tärkeä tavoite on myös kertoa liiton työstä sananvapauden puolustajana.

Sataa vuotta on tarkoitus juhlistaa pitkin vuotta monin tavoin. Lokakuussa vietetään perinteisen Journalismin päivän asemesta Journalismin juhlaa, jossa juhlimme isosti yhdessä jäsenten kanssa. Luvassa on myös inspiraatiota parhaaseen journalismiin ja viestintään.

Juhlavuosi näkyy myös valtuuston kevät- ja syyskokouksissa. Jos ensi heinäkuussa järjestetään Porissa Suomi-areena, liitto on siellä esillä. Juhlavuoden aikana jäsenille tarjotaan myös ammattitaitoa kehittäviä ja työssä jaksamista tukevia koulutuksia.

Juhlitaan myös alueilla

Juhlavuodeksi valmistuu lyhytelokuva, joka kuvaa liittoa ja jäseniä. Elokuvaa esitetään liiton ja yhdistysten tilaisuuksissa. ”Tarkoitus on juhlia tietysti yhdessä jäsenten kanssa yhdistysten omissa vuosikokouksissa. Samana vuonna moni yhdistyskin viettää vuosijuhlia”, Huldén toteaa.

Juhlavuosi näkyy pitkin vuotta liiton eri kanavissa. Sosiaalisessa mediassa muistellaan liiton tähtihetkiä eri vuosikymmeninä. Historiaa ja juhlavuotta esitellään liiton nettisivuilla.

Liitto seuraa koronaepidemiatilannetta ja viranomaisten ohjeita. Siksi on mahdollista, että juhlavuoden suunnitelmiin ja tapahtumiin voi tulla muutoksia.

Juhlavuoden sivu

Journalistiliiton historiaa tiiviisti