Uutiset / 07.12.2021

Journalistiliitto: Suomen hyödynnettävä lehtien ja kirjojen nollavero – ”Tämä on erittäin hyvä uutinen suomalaiselle tiedonvälitykselle”

Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho. Kuva: Heli Saarela Kuva:
EU:n valtiovarainministerit ovat päättäneet, että lehtien ja kirjojen arvonlisävero voi olla jatkossa jälleen nolla prosenttia. ”Tämä on erittäin hyvä uutinen suomalaiselle tiedonvälitykselle, journalismille ja kulttuurille”, Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho sanoo. ”Hallitus on luvannut ohjelmassaan vahvistaa vastuullisen median toimintaedellytyksiä ja kilpailukykyä. Nyt laadukkaan journalismin tukemiseen aukesi mahdollisuus, jota ei pidä jättää käyttämättä. Tuki journalismille on tukea demokratialle.” Suomi luopui lehtitilauksia koskevasta nollaverokannasta vuonna 2012. Viime vuodet lehtitilausten arvonlisävero on ollut 10 prosenttia. ”Suomen hallituksen on nyt käytettävä tämä mahdollisuus ja alennettava sanoma- ja aikakauslehtien sekä kirjojen vero nollaan. Se tukee koronan kurittamaa media-alaa ja lisää kiinnostusta tilata lehtiä ja ostaa kirjoja”, Aho sanoo. ”Samoin mediayhtiöiden on vietävä mahdollinen veronalennus suoraan tilaushintoihin”. Euroopan unionin valtiovarainministerit olivat koolla Brysselissä tiistaina 7. joulukuuta talous- ja rahoitusasioiden neuvoston Ecofinin kokouksessa. Ministerit päättivät, että jäsenmaat voivat ottaa käyttöön 0-5 prosentin verokannan kulttuurin kannalta tärkeissä tuotteissa ja palveluissa. Lähde: Euroopan unioni 

Katso myös

Kaikki uutiset

Manu Haapalainen Journalistin vakituiseksi toimittajaksi

Manu Haapalainen vakinaistettu Journalistin toimittajaksi. Asiasta päätti Journalistiliiton hallitus.

Kesätyöntekijä ja harjoittelija: Muista nämä ennen kuin aloitat

Työn ei kuulu valua vapaa-ajalle ja odotusten määräaikaisia kesureita ja harkkareita kohtaan ei tule olla kohtuuttomia.

Luovat alat kulttuurileikkauksia vastaan: Kivi voittaa sakset -mielenilmaus 15.4.

Tavoitteena on perustella luovien alojen positiivisten vaikutusten ja kasvupotentiaalin avulla, ettei kulttuurin valtionrahoituksesta kannata leikata.