Uutiset / 07.06.2023

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Journalistiliitto palvelee jäseniään läpi kesän. Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa. Jäsenasiat Jäsenasiapäivystys palvelee jäsenyyteen, jäsenmaksuihin ja pressikorttiin liittyvissä asioissa numeroissa 050 366 3501 tai 040 752 5372. Palveluun voi soittaa kesälläkin maanantaisin kello 10–11.30 ja tiistaista perjantaihin kello 9–11.30. Päivystysajan ulkopuolella voit lähettää kysymyksesi sähköpostilla osoitteeseen jasenasiat (at) journalistiliitto.fi. Laki- ja työehtoneuvonta Liiton laki- ja työehtoneuvontaan kannattaa soittaa varsinkin oman työn ehtoihin ja lainsäädäntöön liittyvissä kysymyksissä. Lakineuvontaa saa numerosta 044 7555 000 kesäkuussa kello 13–16 ja heinäkuussa kello 13–15. Huomaa kuitenkin, että juhannusaattona 23.6. laki- ja jäsenneuvontamme lomailee.

Katso myös

Kaikki uutiset

Kansan Uutiset tuli ainoana tapaamiseen freelancerien työn ehdoista

Tapaamisessa keskusteltiin mahdollisuudesta aloittaa neuvottelut freelancerien palkkioista ja työn ehdoista. Keskusteluita päätettiin jatkaa elokuussa Kansan Uutisten toimistolla.

Lehdistönvapaus rapautuu myös Euroopassa

Euroopan kansalaisvapauksien liitto Liberties varoittaa uudessa raportissaan autoritaarisuuden noususta ja demokratian heikkenemisestä Euroopassa. Näiden trendien seurauksena median vapaus EU:ssa on uhattuna. Erityisen uhanalaisia ovat yleisradioyhtiöt.

Liiton neuvottelemia palkan- ja palkkionkorotuksia Yleisradiossa 1.6.

Yleisradion työehtosopimus ja Yhtyneet-sopimus nostavat työntekijöiden palkkoja ja palkkioita.