Uutiset / 07.12.2016

Journalistiliitto ja poliisi kehittävät median ja viranomaisten yhteistyötä

Poliisi oli rajoittanut toimittajien työskentelyä itsenäisyyspäivän mielenosoituksissa Helsingin Kaisaniemessä. Paikalla saivat liikkua vapaasti vain ne journalistit, joilla oli pressiliivi tai tiedotusvälineiden tunnuksilla selvästi merkityt työvälineet. Pelkkä pressikortti ei riittänyt poliisille toimittajuuden todistamiseen.

Helsingin poliisilaitos oli ilmoittanut näistä rajoitteista etukäteen, mutta ilmoitus jäi näkemättä niiltä, jotka eivät ole Helsingin poliisin tiedotejakelulistoilla. Asiasta kerrottiin esimerkiksi Isän pikajuna -blogissa.

Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho oli yhteydessä poliisiin 7. joulukuuta selvittääkseen, kuinka tällaisilta tiedonvälityksen ongelmilta voitaisiin tulevaisuudessa välttyä. Tavoitteena on, että journalistit ja poliisit voivat tehdä työtään ilman ylimääräisiä häiriöitä.

”Mielenosoituksissa on viime aikoina ollut erilaisia vaaratilanteita. Kaikkien etu on, että mitään vakavaa ei satu ja että journalistit voivat raportoida tapahtumien kulusta esteettömästi”, puheenjohtaja Aho sanoo.

Journalistiliitto ja poliisi pohtivat yhdessä, kuinka poliisin ohjeistukset mielenosoituksissa työskentelemisestä tavoittaisivat journalistit nykyistä paremmin. Tarkoitus on muun muassa järjestää yhteinen koulutustilaisuus, jonka teemana on median ja viranomaisten yhteistyö. Journalistiliitto tiedottaa aiheesta tarkemmin lähiaikoina.

Liitteenä poliisin tiedote aiheesta.


Katso myös

Kaikki uutiset

Manu Haapalainen Journalistin vakituiseksi toimittajaksi

Manu Haapalainen vakinaistettu Journalistin toimittajaksi. Asiasta päätti Journalistiliiton hallitus.

Kesätyöntekijä ja harjoittelija: Muista nämä ennen kuin aloitat

Työn ei kuulu valua vapaa-ajalle ja odotusten määräaikaisia kesureita ja harkkareita kohtaan ei tule olla kohtuuttomia.

Luovat alat kulttuurileikkauksia vastaan: Kivi voittaa sakset -mielenilmaus 15.4.

Tavoitteena on perustella luovien alojen positiivisten vaikutusten ja kasvupotentiaalin avulla, ettei kulttuurin valtionrahoituksesta kannata leikata.