Uutiset / 19.05.2022

Journalistiliiton valtuusto tukee ukrainalaisia kollegoja

Kuva: Heli Saarela Kuva:
Rakkaat ukrainalaiset kollegat,  sota maassanne jatkuu. Te työskentelette lakkaamatta pitääksenne kansalaiset ajan tasalla, suojataksenne heitä valheilta ja väärältä tiedolta ja auttaaksenne heitä kestämään demokratiaanne kohdistuvan hyökkäyksen kauhut.   Me, kolleganne Suomessa, ajattelemme teitä päivittäin. Ihailemme urheuttanne ja sitkeyttänne ja sitä, kuinka jatkatte työntekoa, toisinaan palkatta ja vailla suojelua, joskus jopa henkenne uhalla. Ukrainalaiset journalistit ovat osoittaneet kaikille, mitä sananvapaus merkitsee. Journalismi ei ole koskaan vain työtä. Se tuo valoa pimeyteen ja puolustaa totuutta silloinkin, kun tehtävä vaikuttaa mahdottomalta.   Teidän tulevaisuutenne on meidänkin tulevaisuutemme. Tuhannet kiitokset.     Jokainen voi tukea Ukrainan journalisteja, katso ohjeet tästä.  Journalistiliitto on tukenut Ukrainan journalisteja lahjoittamalla 15 000 euroa journalistien ja tiedonvälityksen turvaamiseen  

Katso myös

Kaikki uutiset

Leikkaukset media-alalla rapauttavat Suomen kokonaisturvallisuutta

Journalistiliitto varoittaa Yleisradioon kaavailtujen ja muiden media-alalle kohdistuvien leikkausten vaikutuksista Suomen kokonaisturvallisuuteen ja huoltovarmuuteen.

”Modernit sodat alkavat usein informaatiovaikuttamisella. Onko Suomella varaa nakertaa omaa huoltovarmuuden infrastruktuuriaan heikentämällä median toimintaedellytyksiä”, kysyy Suomen Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Valtuuston kyselytunnilla keskustelua häirinnästä, palkka-avoimuudesta ja tasa-arvosta

Helsingissä koolla oleva valtuusto keskusteli häirinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta työpaikoilla – ja siitä, miten siihen voitaisiin puuttua.

Osastot saavat lisää rahaa toimintaansa

Journalistiliiton valtuusto päätti korottaa niin kutsuttua osastopalautuksen perusavustusta 30 prosenttia vuoden 2025 alusta.