Uutiset / 05.12.2023

Journalistiliiton hallitus kävi läpi valtuuston äänestystä

Journalistiliiton hallitus on tänään 5.12. käynyt läpi liiton valtuuston viimeviikkoista äänestystä Journalisti-lehden päätoimittaja Maria Petterssonin asemasta.

Hallitus keskusteli valtuuston luottamusäänestyksestä, mutta se ei vielä tehnyt päätöksiä päätoimittajan asemasta. Hallitus nimitti Journalisti-lehden toimitussihteerin Manu Marttisen lehden vt.päätoimittajaksi. 

Viime viikolla koolla ollut valtuusto ei voi yhdistyslain mukaan erottaa liiton työntekijöitä. Liitossa työnantajaa edustaa hallitus. Maria Petterssonilla on normaali työsopimus ja –suhde.  

Vielä ei ole tarkempaa tietoa siitä, millä aikataululla liiton hallitus palaa asiaan. Liitto viestii, kun hallitus on tehnyt asiassa päätöksiä.  


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.