Uutiset / 12.11.2020

Journalistiliitolle virallinen juhlapostimerkki

Kuva: Posti Oy Kuva:
Journalistiliitto saa oman virallisen postimerkin. Posti julkaisee liiton satavuotisjuhlavuonna kotimaan ikimerkin, jonka nimi on "Suomen Journalistiliitto 100 vuotta". Postimerkki tulee myyntiin 20. tammikuuta. Liiton sataa vuotta juhlistetaan Ilkka Kärkkäisen suunnittelemalla julistemaisen graafisella postimerkillä, joka kertoo mielipiteiden ilmaisemisen vapaudesta ja oikeudesta osallistua keskusteluun. Pelkistetyssä merkissä on kirjain J ja kaksi puhekuplaa, jotka edustavat erilaisia mielipiteitä. Suomen Journalistiliitto 100 vuotta -postimerkkiarkissa on 10 kotimaan ikimerkkiä. Journalistiliitto on osallistunut postimerkin ideointiin. Lähde: Postin tiedote Kuva: Posti Oy Journalistiliitto 100-vuotta teemasivu.

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.