Uutiset / 12.10.2022

Journalisteille tarkoitettu Teknologia-akatemia aloittaa 8.12.

Teknologiateollisuus on perustanut Teknologia-akatemian yhteistyössä Suomen Akatemian kanssa. Akatemia tarjoaa koulutusta Suomen Journalistiliiton jäsenille ja muille journalisteille. Teknologia-akatemian tarkoitus on lisätä tietämystä teknologia-alasta, uusista teknologioista ja alan tutkimuksesta. Uutta Teknologia-akatemiaa ja sen teemoja on kehitetty yhdessä journalistien kanssa. "On tärkeää, että journalistit ovat hyvin informoituja. Elämme poikkeuksellista aikaa, jolloin journalistisen työn merkitys korostuu. Juuri nyt suomalaiset tarvitsevat luotettavaa tietoa enemmän kuin koskaan. Teknologia-akatemian aiheet on valittu näistä suomalaisille tärkeistä puheenaiheista", sanoo Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho. Teknologia-akatemian ensimmäinen kerta on itsenäisyyspäiväviikolla 8. joulukuuta. "Aloitamme ajankohtaisella teemalla eli Suomen iskunkestävyydellä. Tilaisuuden pääpuhuja on Christian-Marc Lifländer Natosta. Häntä haastattelee akuutista kyberturvallisuustilanteesta sotatieteiden tohtori Jarno Limnell", kertoo Teknologiateollisuuden viestintäjohtaja Taru Jussila. Kokoontumiset ovat lähitapahtumia pääkaupunkiseudulla, mutta mahdollisuuksien mukaan tilaisuuksia myös striimataan. Ensimmäisestä Teknologia-akatemiasta on tarjolla myös videostriimi. Lue lisää akatemiasta.

Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.