Vi använder cookies för att säkerställa teknisk drift av sidorna och för att samla antalet besökare på sidorna. Vi samlar inte information om enskilda besökare.

Senaste nytt

Nya Teknologiakademin erbjuder utbildning för journalister

Teknologiindustrin rf har i samarbete med Finlands Akademi grundat Teknologiakademin. Akademin erbjuder utbildning för medlemmar i Finlands Journalistförbund och för andra journalister. Syftet är att öka kunskapen om teknologibranschen, om ny teknologi och om forskning i branschen.

Den nya Teknologiakademin och de teman som tas upp i den har utvecklats i samarbete med journalister.

“Det är viktigt att journalister är välinformerade. Vi lever i en exceptionell tid där det journalistiska arbetet accentueras. Finländarna behöver trovärdig och riktig information och Teknologiakademins teman har valts utifrån vilka ämnen som är aktuella i Finland”, säger Journalistförbundets ordförande Hanne Aho.

Teknologiakademins första utbildning hålls 8 december.

“Vi börjar med ett aktuellt tema – Finlands beredskap. Huvudtalare är Christian-Marc Lifländer från Nato och temat är cybersäkerhetsläget. Lifländer intervjuas av Jarno Limnell, doktor i krigsvetenskap”, säger Teknologiindustrins kommunikationschef Taru Jussila.

Träffarna hålls i huvudstadsregionen men sänds via webben i mån av möjlighet. Den första Teknologiakademin kommer att sändas live via webben.

Läs mer om Teknologiakademin, på finska.