Uutiset / 07.02.2023

Jäsenten oikeusturvavakuutus myös Fenniaan: laajempi turva, vakuutusmäärä nousee, omavastuu laskee

Liiton jäsenilleen tarjoama oikeusturvavakuutus vaihtui vuodenvaihteessa Turvasta Fenniaan muiden jäsenvakuutusten tavoin. Muutoksen myötä vakuutusmäärä nousee ja omavastuu laskee. Vakuutusmäärä on nyt 25 000 euroa (aiemmin 14 000 tai 7 000 euroa) ja omavastuu on 10 % (aiemmin 15 %), kuitenkin vähintään 500 euroa. Vakuutus kattaa aiempien riita-asioiden lisäksi rajatusti rikosasioita. Vakuutuksen tarkoituksena on korvata jäsenen välttämättömät ja kohtuulliset asianajo- ja oikeudenkäyntikulut, jotka ovat aiheutuneet asianajoavun käyttämisestä riita-, rikos- ja hakemusasioissa tarkoitetuissa vakuutustapahtumissa. Vakuutettuina ovat liiton jäsenet toimiessaan alaan liittyvässä työ- tai virkasuhteessa tai muussa tähän rinnastettavassa palvelusuhteessa. Freelance-jäsenet ovat vakuutettuina siltä osin, kun kyse on työsuhteeseen rinnastettavan toimeksiannon hoitamisesta. Aina ensin yhteys liittoon Oikeusasioissa jäsenen pitää aina ensin olla yhteydessä Journalistiliittoon. Liitosta jäsen saa neuvoa vakuutuksen käyttöön liittyvissä asioissa. Liiton lakineuvonta päivystää arkisin klo 13−16 numerossa 044 7555 000. Voit lähettää viestisi sähköpostilla osoitteeseen lakineuvonta(at)journalistiliitto.fi.

Katso myös

Kaikki uutiset

Leikkaukset media-alalla rapauttavat Suomen kokonaisturvallisuutta

Journalistiliitto varoittaa Yleisradioon kaavailtujen ja muiden media-alalle kohdistuvien leikkausten vaikutuksista Suomen kokonaisturvallisuuteen ja huoltovarmuuteen.

”Modernit sodat alkavat usein informaatiovaikuttamisella. Onko Suomella varaa nakertaa omaa huoltovarmuuden infrastruktuuriaan heikentämällä median toimintaedellytyksiä”, kysyy Suomen Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Valtuuston kyselytunnilla keskustelua häirinnästä, palkka-avoimuudesta ja tasa-arvosta

Helsingissä koolla oleva valtuusto keskusteli häirinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta työpaikoilla – ja siitä, miten siihen voitaisiin puuttua.

Osastot saavat lisää rahaa toimintaansa

Journalistiliiton valtuusto päätti korottaa niin kutsuttua osastopalautuksen perusavustusta 30 prosenttia vuoden 2025 alusta.