Uutiset / 20.02.2014

Hovioikeus: Radiotoimittajan irtisanomiselle ei perusteita

Kouvolan hovioikeus hyväksyi tänään antamassaan tuomiossa Päijät-Hämeen käräjäoikeuden aikaisemman ratkaisun perusteluineen.

Hovioikeuden mukaan irtisanomiselle ei ollut taloudellista eikä tuotannollista perustetta eikä myöskään asiallista ja painavaa syytä.

Irtisanottu oli ammattitaitoinen ammattinsa osaava toimittaja ja työnantajan uudelleensijoitusvelvoite oli laaja. Lisäksi irtisanotun työpanos korvattiin yhtiön toisella työntekijällä.

Oikeus myös katsoi toimittajan valikoituneen irtisanottavaksi ikänsä perusteella.

Esan Kirjapaino velvoitettiin korvaamaan toimittajan oikeudenkäyntikulut.


Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.