Uutiset / 26.10.2012

Heikki Jokinen IFRRO:n hallitukseen

Vapaa toimittaja Heikki Jokinen Helsingistä on valittu maailman tekijänoikeusjärjestöjen kattojärjestö IFRRO:n hallitukseen Buenos Airesissa lokakuun lopulla pidetetyssä kokouksessa.

IFRRO eli International Federation of Reprographic Rights Organisation kokoaa 138 jäsenjärjestöä 75 maasta. Niiden keräämät tekijänoikeuskorvaukset ovat yli 800 miljoonaa euroa vuodessa. Suomesta Kopiosto on IFRRO:n jäsen.

Järjestöön kuuluu myös joitakin tekijöiden sekä kustantajien järjestöjä ja Jokinen edustaa hallituksessa Kansainvälistä journalistiliitto IFJ:tä. Hän on Euroopan journalistiliitto EFJ:n sekä SJL:n tekijänoikeusvaliokuntien jäsen sekä Suomen freelance-journalistien puheenjohtaja.

www.ifrro.org


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.