Uutiset / 26.10.2012

Heikki Jokinen IFRRO:n hallitukseen

Vapaa toimittaja Heikki Jokinen Helsingistä on valittu maailman tekijänoikeusjärjestöjen kattojärjestö IFRRO:n hallitukseen Buenos Airesissa lokakuun lopulla pidetetyssä kokouksessa.

IFRRO eli International Federation of Reprographic Rights Organisation kokoaa 138 jäsenjärjestöä 75 maasta. Niiden keräämät tekijänoikeuskorvaukset ovat yli 800 miljoonaa euroa vuodessa. Suomesta Kopiosto on IFRRO:n jäsen.

Järjestöön kuuluu myös joitakin tekijöiden sekä kustantajien järjestöjä ja Jokinen edustaa hallituksessa Kansainvälistä journalistiliitto IFJ:tä. Hän on Euroopan journalistiliitto EFJ:n sekä SJL:n tekijänoikeusvaliokuntien jäsen sekä Suomen freelance-journalistien puheenjohtaja.

www.ifrro.org


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.