Uutiset / 08.09.2017

Hanne Aho Pohjoismaiden journalistien johtoon

Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho. Kuvaaja: Heli Saarela / Journalisti Kuva:
Pohjoismaisten journalistiliittojen yhteistyöelin NJF siirtyi kahdeksi vuodeksi suomalaisjohtoon järjestön yleiskokouksessa Bergenissä Norjassa. NJF:n puheenjohtajana toimii Suomen Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho, varapuheenjohtajana freetoimittaja Heikki Jokinen ja pääsihteerinä SJL:n kansainvälinen asiamies Juha Rekola. Pohjoismainen Journalistiliitto NJF on vuonna 1947 perustettu yhteistyöelin, jonka puheenjohtajuus kiertää kaksivuotiskausittain neljän suurimman jäsenen kesken. Islanti ja Färsaaret on pieninä liittoina vapautettu vetovastuista. NJF:n puitteissa liitot oppivat toinen toisiltaan sekä suunnittelevat ja koordinoivat arkista edunvalvontatyötään ja kansainvälistä toimintaansa. NJF:n vuosikokous Bergenissä 4.–6.9. sai muun muassa selvityksen Norjassa keväällä tapahtuneesta TV2:n johdon yrityksestä rikkoa lähdesuojaa. Tammikuussa sanomalehti Dagens Näringsliv mainitsi anonyymiltä lähteeltä saadun TV2:n sisäisen raportin, johon vain yhtiön johdolla ja luottamusmiehillä oli pääsy. Lähteen löytämiseksi yhtiön hallinto määräsi tarkastettavaksi luottamushenkilöiden sähköpostit ja tekstiviestit. Lähdettä ei löytynyt. "Lähdesuoja on tarpeeksi uhanalainen muutenkin", sanoivat pohjoismaisten journalistiliittojen johtajat tukikannanotossaan Norjan liiton toiminnalle asiassa. Kaikkein viimeiseksi tulee mediajohtajien itsensä lisätä epävarmuutta journalistien oikeudesta suojata lähteitään.

Katso myös

Kaikki uutiset

Leikkaukset media-alalla rapauttavat Suomen kokonaisturvallisuutta

Journalistiliitto varoittaa Yleisradioon kaavailtujen ja muiden media-alalle kohdistuvien leikkausten vaikutuksista Suomen kokonaisturvallisuuteen ja huoltovarmuuteen.

”Modernit sodat alkavat usein informaatiovaikuttamisella. Onko Suomella varaa nakertaa omaa huoltovarmuuden infrastruktuuriaan heikentämällä median toimintaedellytyksiä”, kysyy Suomen Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Valtuuston kyselytunnilla keskustelua häirinnästä, palkka-avoimuudesta ja tasa-arvosta

Helsingissä koolla oleva valtuusto keskusteli häirinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta työpaikoilla – ja siitä, miten siihen voitaisiin puuttua.

Osastot saavat lisää rahaa toimintaansa

Journalistiliiton valtuusto päätti korottaa niin kutsuttua osastopalautuksen perusavustusta 30 prosenttia vuoden 2025 alusta.