Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho. Kuvaaja: Heli Saarela / Journalisti

Hanne Aho Pohjoismaiden journalistien johtoon

Pohjoismaisten journalistiliittojen yhteistyöelin NJF siirtyi kahdeksi vuodeksi suomalaisjohtoon järjestön yleiskokouksessa Bergenissä Norjassa. NJF:n puheenjohtajana toimii Suomen Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho, varapuheenjohtajana freetoimittaja Heikki Jokinen ja pääsihteerinä SJL:n kansainvälinen asiamies Juha Rekola.

Pohjoismainen Journalistiliitto NJF on vuonna 1947 perustettu yhteistyöelin, jonka puheenjohtajuus kiertää kaksivuotiskausittain neljän suurimman jäsenen kesken. Islanti ja Färsaaret on pieninä liittoina vapautettu vetovastuista. NJF:n puitteissa liitot oppivat toinen toisiltaan sekä suunnittelevat ja koordinoivat arkista edunvalvontatyötään ja kansainvälistä toimintaansa.

NJF:n vuosikokous Bergenissä 4.–6.9. sai muun muassa selvityksen Norjassa keväällä tapahtuneesta TV2:n johdon yrityksestä rikkoa lähdesuojaa. Tammikuussa sanomalehti Dagens Näringsliv mainitsi anonyymiltä lähteeltä saadun TV2:n sisäisen raportin, johon vain yhtiön johdolla ja luottamusmiehillä oli pääsy. Lähteen löytämiseksi yhtiön hallinto määräsi tarkastettavaksi luottamushenkilöiden sähköpostit ja tekstiviestit. Lähdettä ei löytynyt.

“Lähdesuoja on tarpeeksi uhanalainen muutenkin”, sanoivat pohjoismaisten journalistiliittojen johtajat tukikannanotossaan Norjan liiton toiminnalle asiassa. Kaikkein viimeiseksi tulee mediajohtajien itsensä lisätä epävarmuutta journalistien oikeudesta suojata lähteitään.