Vi använder cookies för att säkerställa teknisk drift av sidorna och för att samla antalet besökare på sidorna. Vi samlar inte information om enskilda besökare.

Senaste nytt

Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho. Kuvaaja: Heli Saarela / Journalisti

Hanne Aho leder Nordiska Journalistförbundet

Nordiska Journalistförbundet (NJF) leds de närmaste två åren av finländska förtroendevalda. Finlands Journalistförbunds ordförande Hanne Aho är nu också ordförande för Nordiska Journalistförbundet.

Hanne Aho valdes till ny ordförande på förbundets möte i Bergen i Norge 4–6 september. På samma möte valdes frilansjournalisten Heikki Jokinen till vice ordförande och Journalistförbundets ombud för internationella frågor Juha Rekola till sekreterare.

Nordiska Journalistförbundet grundades 1947 och är ett samarbetsorgan för de nordiska ländernas journalistförbund. Ordförandeskapet cirkulerar mellan de fyra största medlemsförbunden som representerar Sverige, Danmark, Norge och Finland. Island och Färöarna är befriade från ordförandeskapet. Inom NJF lär förbunden av varandra, utbyter erfarenheter och koordinerar intressebevakning och internationell verksamhet.