Uutiset / 01.12.2022

Hanne Aho jatkaa Journalistiliiton puheenjohtajana

Suomen Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho. Kuvaaja: Pekka Holmström Kuva:
Hanne Aho jatkaa Journalistiliiton puheenjohtajana myös tulevan nelivuotiskauden 2023–2026. Journalistiliiton valtuusto päätti asiasta järjestäytymiskokouksessaan torstaina 1. joulukuuta Helsingissä.  Aho valittiin Journalistiliiton puheenjohtajaksi nyt kolmannelle kaudelle. Hän on toiminut tehtävässä vuoden 2015 alusta alkaen.   “Liitto tekee työtä jäsentensä ja sananvapauden puolesta. Olen ylpeä, että saan jatkaa tätä työtä”, Hanne Aho sanoi valinnastaan.  

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.