Generell / 01.12.2022

Hanne Aho fortsätter som Journalistförbundets ordförande

Journalistförbundets ordförande Hanne Aho. Foto: Pekka Holmström Bild:
Hanne Aho fortsätter som ordförande för Journalistförbundet också inkommande mandatperiod 2023–2026. Journalistförbundets fullmäktige fattade beslut om ordförande på sitt konstituerande möte torsdagen 1 december i Helsingfors.  Aho valdes till ordförande för tredje gången i rad. Hon har lett Journalistförbundet sedan 2015.   ”Journalistförbundet gör ett enormt viktigt arbete, för yttrandefriheten och för sina medlemmar. Jag är jättestolt över att jag får fortsätta jobba som ordförande och för att jag får göra det tillsammans med er”, sade Aho efter valet.  Före Journalistförbundet jobbade Hanne Aho som grafiker på Suomen Kuvalehti. Hon har också varit ordförande för Tidskriftsredaktörernas förbund, huvudförtroendeperson på Otavamedia och fullmäktigeledamot i Sibbo stadsfullmäktige (SDP).  Ingen annan kandidat hade nominerats till ordförandeposten. 

Rundabordssamtal om frilansars arbetsvillkor

Journalistförbundets delegation för självanställda träffade tisdagen 5 mars representanter för Gummerus och Sanoma Learning. Syftet var att diskutera möjligheten att inleda förhandlingar om frilansars arbetsvillkor.

Vem ska premieras för sin insats?

Nu är det dags att föreslå vem av Journalistförbundets medlemmar som ska premieras för sina insatser. Skicka in din nominering senast fredagen 15 mars 2024.

Boka dagen: svenska seminariet ordnas 12–13 april

Journalistförbundets svenska seminarium ordnas fredag–lördag 12–13 april i Helsingfors på Hotell Marski.