Generell / 01.12.2022

Hanne Aho fortsätter som Journalistförbundets ordförande

Journalistförbundets ordförande Hanne Aho. Foto: Pekka Holmström Bild:
Hanne Aho fortsätter som ordförande för Journalistförbundet också inkommande mandatperiod 2023–2026. Journalistförbundets fullmäktige fattade beslut om ordförande på sitt konstituerande möte torsdagen 1 december i Helsingfors.  Aho valdes till ordförande för tredje gången i rad. Hon har lett Journalistförbundet sedan 2015.   ”Journalistförbundet gör ett enormt viktigt arbete, för yttrandefriheten och för sina medlemmar. Jag är jättestolt över att jag får fortsätta jobba som ordförande och för att jag får göra det tillsammans med er”, sade Aho efter valet.  Före Journalistförbundet jobbade Hanne Aho som grafiker på Suomen Kuvalehti. Hon har också varit ordförande för Tidskriftsredaktörernas förbund, huvudförtroendeperson på Otavamedia och fullmäktigeledamot i Sibbo stadsfullmäktige (SDP).  Ingen annan kandidat hade nominerats till ordförandeposten. 

Endast ett mediehus svarade på Journalistförbundets inbjudan

Journalistförbundet skickade tidigare i våras en öppen inbjudan till 50 medieföretag och beslutsfattare inom branschen för att diskutera självanställdas arvoden och arbetsvillkor. Endast Kansan Uutiset svarade på inbjudan.

Löneförhöjningar för MTV-anställda

Kollektivavtalet för anställda vid MTV ger företagets journalister löneförhöjningar från och med första maj.

Journalistförbundet gratulerar 100-åriga Journalisten

Journalistförbundet gratulerar tidningen Journalisten som fyller 100 år fredagen 26 april. Förbundet gratulerar också tidningens proffsiga medarbetare.