Uutiset / 10.07.2019

Hallitusten lupaukset lehdistönvapaudesta eivät riitä – tarvitaan tekoja!

Global Media Freedom conference Logo @UK Gov Kuva:
Lontoossa alkoi tänään Britannian ja Kanadan hallitusten koolle kutsuma maailmanlaajuinen lehdistönvapauskonferenssi. Yli 30 kansainvälistä media-alan järjestöä kokoontui kokouksen alla ja vaati hallituksilta uskottavia toimia lehdistönvapauden turvaamiseksi. [caption id="attachment_1448008" align="alignleft" width="186"] Global Media Freedom conference Logo @UK Gov[/caption] Mitkään uudet lupaukset eivät järjestöjen mielestä ole uskottavia, elleivät valtiot vapauta kaikkia vangittuja journalisteja, lopeta journalistien tappamisen, uhkailun ja panettelun sekä tutki jokaista journalistin murhaa ja aseta tekijöitä syytteeseen. Useassa konferenssiin osallistuvassa maassa on journalisteja vankilassa ja toimittajamurhia selvittämättä. Järjestöt vaativat valtioita vastuuseen ja esittivät 11 suositusta konkreettisiksi toimiksi. Julkilausuman ja suositukset löydät esimerkiksi eurooppalaisen lehdistönvapauskeskuksen ECPMF:n  sivuilta.

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.