Uutiset / 01.07.2015

Hallituksen leikkaukset osuvat kipeästi sananvapaustyöhön kehitysmaissa

Ulkoministeriö tiedotti eilen siitä, kuinka leikkaukset vaikuttavat kansalaisjärjestöjen ja säätiöiden tukiin. Journalistiliiton yhteistyökumppanin Vikesin eli Viestintä ja kehitys -säätiön toimintaan leikkaukset vaikuttavat niin, että sen hanketoiminta puolittuu ensi vuonna. Sananvapaustyö kehitysmaissa on vaakalaudalla.

Kuka tahansa yksityishenkilö voi kuitenkin tukea Vikesin työtä. Helpoin tapa siihen on kuukausilahjoittaminen, jonka ohjeet löytyvät Vikesin tiedotteen lopusta.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.