Uutiset / 16.08.2010

Freelancereilta kysellään palkkioista

SJL, SFJ ja SARV ovat kahden vuoden välein selvittäneet kyselyllä, mihin suuntaan palkkiot ovat kehittymässä eri lehtitaloissa ja kustantamoissa. Edellinen kysely tehtiin keväällä 2008.

Aikakauslehdille, sanoma- ja verkkolehdille sekä kirjankustantamoille on eri kyselylomakkeensa. Myös ostaville toimittajille lähetetään oma kyselynsä.

Toivomme kaikkien free-jäsenten vastaavan kyselyyn, jotta saamme kattavaa tietoa siitä, mihin suuntaan alalla ollaan menossa. Freelancerille itselleen tulokset kertovat esimerkiksi sen, onko oma hinnoittelu samalla tasolla kollegoiden kanssa.

Vastaajien kesken arvotaan kaksi sadan euron lahjakorttia sekä kolme kirjapalkintoa.
 

Vastaa kyselyyn näistä linkeistä:

Palkkiokysely freelance-kustannustoimittajille
 

Aikakauslehtifreelancereille
 

Sanomalehtifreelancereille
 


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.