Uutiset / 16.04.2019

Freelance-journalistin oppaasta uusi painos

Alun alkaen vuonna 2014 ilmestyneestä oppaasta julkaistiin vastikään kauttaaltaan uudistettu toinen painos. Opas on postitettu liiton freelance-jäsenille. Jos olet liiton freelance-jäsen, etkä kuitenkaan ole saanut opasta, voit tilata sen ilmaiseksi osoitteesta mari.metsikko (at) journalistiliitto.fi. Muutkin kuin free-jäsenemme voivat tilata kirjan toimistoltamme hintaan 30 euroa. Ota siinäkin tapauksessa yhteys: mari.metsikko (at) journalistiliitto.fi. Oppaan kirjoittaja Heikki Jokinen on toiminut vapaana toimittajana vuodesta 1986. Hän on toiminut muun muassa Journalistiliiton hallituksen toisena varapuheenjohtajana, Suomen freelance-journalistien puheenjohtajana sekä tekijänoikeusjärjestöjen maailmanjärjestö IFFRO:n hallituksen jäsenenä.

Katso myös

Kaikki uutiset

Leikkaukset media-alalla rapauttavat Suomen kokonaisturvallisuutta

Journalistiliitto varoittaa Yleisradioon kaavailtujen ja muiden media-alalle kohdistuvien leikkausten vaikutuksista Suomen kokonaisturvallisuuteen ja huoltovarmuuteen.

”Modernit sodat alkavat usein informaatiovaikuttamisella. Onko Suomella varaa nakertaa omaa huoltovarmuuden infrastruktuuriaan heikentämällä median toimintaedellytyksiä”, kysyy Suomen Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Valtuuston kyselytunnilla keskustelua häirinnästä, palkka-avoimuudesta ja tasa-arvosta

Helsingissä koolla oleva valtuusto keskusteli häirinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta työpaikoilla – ja siitä, miten siihen voitaisiin puuttua.

Osastot saavat lisää rahaa toimintaansa

Journalistiliiton valtuusto päätti korottaa niin kutsuttua osastopalautuksen perusavustusta 30 prosenttia vuoden 2025 alusta.