Vi använder cookies för att säkerställa teknisk drift av sidorna och för att samla antalet besökare på sidorna. Vi samlar inte information om enskilda besökare.

Senaste nytt

Nytryck av handboken för frilansjournalister

Handboken för frilansjournalister, Vapauden valtakunta – freelancejournalistin opas, har getts ut i en ny upplaga. Den  nya upplagan är uppdaterad, med nytt aktuellt innehåll.

Handboken, som skrivits av frilansjournalisten Heikki Jokinen, utkom för första gången 2014. Bokens syfte är att öka frilansjournalisternas professionalitet. Boken tar upp praktiska frågor, bland annat upphovsrätt, arvoden, beskattning och stipendier.

Handboken har postats till förbundets frilansmedlemmar.

Vapauden valtakunta av Heikki Jokinen.

Ifall du är frilansmedlem i Journalistförbundet men inte fått handboken kan du beställa den av mari.metsikko (at) journalistiliitto.fi.

Också övriga medlemmar kan beställa handboken, till priset av 30 euro. Också de här beställningarna görs via mari.metsikko (at) journalistiliitto.fi.

Heikki Jokinen har varit frilans sedan 1986. Han har bland annat fungerat som Journalistförbundets styrelses andra viceordförande, ordförande för Finlands frilansjournalister och som styrelsemedlem i den internationella organisationen för upphovsrätt, IFFRO.