Generell / 24.04.2019

Nytryck av handboken för frilansjournalister

Vapauden valtakunta av Heikki Jokinen. Bild:
Handboken för frilansjournalister, Vapauden valtakunta – freelancejournalistin opas, har getts ut i en ny upplaga. Den  nya upplagan är uppdaterad, med nytt aktuellt innehåll. Handboken, som skrivits av frilansjournalisten Heikki Jokinen, utkom för första gången 2014. Bokens syfte är att öka frilansjournalisternas professionalitet. Boken tar upp praktiska frågor, bland annat upphovsrätt, arvoden, beskattning och stipendier. Handboken har postats till förbundets frilansmedlemmar. [caption id="attachment_1411447" align="alignleft" width="200"] Vapauden valtakunta av Heikki Jokinen.[/caption] Ifall du är frilansmedlem i Journalistförbundet men inte fått handboken kan du beställa den av mari.metsikko (at) journalistiliitto.fi. Också övriga medlemmar kan beställa handboken, till priset av 30 euro. Också de här beställningarna görs via mari.metsikko (at) journalistiliitto.fi. Heikki Jokinen har varit frilans sedan 1986. Han har bland annat fungerat som Journalistförbundets styrelses andra viceordförande, ordförande för Finlands frilansjournalister och som styrelsemedlem i den internationella organisationen för upphovsrätt, IFFRO.

Rundabordssamtal om frilansars arbetsvillkor

Journalistförbundets delegation för självanställda träffade tisdagen 5 mars representanter för Gummerus och Sanoma Learning. Syftet var att diskutera möjligheten att inleda förhandlingar om frilansars arbetsvillkor.

Vem ska premieras för sin insats?

Nu är det dags att föreslå vem av Journalistförbundets medlemmar som ska premieras för sina insatser. Skicka in din nominering senast fredagen 15 mars 2024.

Boka dagen: svenska seminariet ordnas 12–13 april

Journalistförbundets svenska seminarium ordnas fredag–lördag 12–13 april i Helsingfors på Hotell Marski.