Uutiset / 21.05.2013

Free -työmarkkinatutkimukseen pyydetään vastauksia

Journalistiliitto tutkii säännöllisesti freelancereiden työoloja ja palkkausta. Liiton freelancer jäsenille on lähetetty viime viikolla vastauspyyntö free -työmarkkinatutkimukseen, jolla kerätään ajantasaisia tietoja muun muassa palkkauksesta, työmäärästä ja tekijänoikeusluovutuksista. Viimeisin työmarkkinatutkimus on tehty vuonna 2010.  Vastauksia käytetään liiton edunvalvonnan tukena, joten jokainen vastaus on tärkeä oikean kuvan saamiseksi.

 

Aikaa vastaamiseen kannattaa varata hetki. Tutkimuksen vastausaika on noin viikko. Vastanneiden kesken arvotaan yksi matkalahjakortti ja kaksi kirjalahjakorttia. Mikäli olet Journalistiliiton freelancer-jäsen, muttet ole saanut tutkimusta, ota yhteyttä Journalistiliiton jäsenrekisteriin ja tarkista, että liitolla on sinusta ajantasaiset tiedot.

Tutkimuksen toteuttaa TNS Gallup. Tulokset analysoidaan myöhemmin syksyllä 2013 ja ne julkistetaan liiton verkkosivuilla.

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.