Uutiset / 03.12.2010

FAO:n luottamusmiehet kaudelle 2011-2012 on valittu

Freelance-ammattiosasto FAO:n luottamusmiehiksi kaudelle 2011-2012 on valittu Marja Kurikka ja Olli Pellikka. Keskusvaalilautakunta julisti vaalin tuloksen 3.12.  Kurikka sai vaalissa 101 ääntä ja Pellikka 70 ääntä.

Kolmas ehdokas Esa Silander sai vaalissa 34 ääntä. Luottamusmiesvaali suoritettiin postiäänestyksellä 15.-28.11. Äänioikeutettuja oli vaalissa 528, äänestäneitä 120 ja äänestysprosentti 23.

Marja Kurikka työskentelee toimittajana, käsikirjoittajana ja ohjaajana sekä Yleisradiolle että tuotantoyhtiöille. Olli Pellikka on toiminut freelancer-luottamusmiehenä  vuodesta 1999 saakka. Hänen työuraansa kuuluu mm. radio-ohjelmien tekemistä Yleisradiolle.

Freelance-ammattiosasto päätti syyskuussa 2010 valita kaksi luottamusmiestä aiemman yhden sijaan.  Lisäystarve perustui jäsenten määrän voimakkaaseen kasvuun ja edunvalvonnan haasteiden lisääntymiseen.

Freelancerluottamusmiehen valinnasta on sovittu Yhtyneet-sopimuksessa. Luottamusmiehen tehtävänä on edustaa yhdistykseen kuuluvia henkilöitä Yhtyneet-sopimuksen soveltamista ja tulkintaa koskevissa kysymyksissä.

Yhtyneet-sopimus koskee Yleisradiolle ja MTV:lle tehtävä freelancerohjelmatyötä.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.