Uutiset / 03.12.2010

FAO:n luottamusmiehet kaudelle 2011-2012 on valittu

Freelance-ammattiosasto FAO:n luottamusmiehiksi kaudelle 2011-2012 on valittu Marja Kurikka ja Olli Pellikka. Keskusvaalilautakunta julisti vaalin tuloksen 3.12.  Kurikka sai vaalissa 101 ääntä ja Pellikka 70 ääntä.

Kolmas ehdokas Esa Silander sai vaalissa 34 ääntä. Luottamusmiesvaali suoritettiin postiäänestyksellä 15.-28.11. Äänioikeutettuja oli vaalissa 528, äänestäneitä 120 ja äänestysprosentti 23.

Marja Kurikka työskentelee toimittajana, käsikirjoittajana ja ohjaajana sekä Yleisradiolle että tuotantoyhtiöille. Olli Pellikka on toiminut freelancer-luottamusmiehenä  vuodesta 1999 saakka. Hänen työuraansa kuuluu mm. radio-ohjelmien tekemistä Yleisradiolle.

Freelance-ammattiosasto päätti syyskuussa 2010 valita kaksi luottamusmiestä aiemman yhden sijaan.  Lisäystarve perustui jäsenten määrän voimakkaaseen kasvuun ja edunvalvonnan haasteiden lisääntymiseen.

Freelancerluottamusmiehen valinnasta on sovittu Yhtyneet-sopimuksessa. Luottamusmiehen tehtävänä on edustaa yhdistykseen kuuluvia henkilöitä Yhtyneet-sopimuksen soveltamista ja tulkintaa koskevissa kysymyksissä.

Yhtyneet-sopimus koskee Yleisradiolle ja MTV:lle tehtävä freelancerohjelmatyötä.


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.